Ako je netko uhićen ne može biti ministar, indikativna je ažurnost DORH-a na slučaju starom četiri godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Odvjetnik ministra Darka Horvata Vladimir Terešak je potvrdio da je Horvat uhićen ta da će poslijepodne biti ispitan u USKOK-u u Zagrebu. Prema neslužbenim informacijama ministar Horvat i potpredsjednik Vlade Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić su pod povećalom zbog sumnje da su tražili zapošljavanje preko veze i zbog dodjele poticaja. Nakon hitnog sastanka u Vladi aferu je komentirao i premijer Andrej Plenković i naglasio kako je riječ o događanjima iz 2018.

-To u svakom slučaju je indikativan tajming nakon ovog tjedna. Takva ažurnost DORH-a u vezi s događajima iz 2018. očekujem da svi potvrdimo da DORH i Uskok nisu pod HDZ-ovom šapom, ali očito imaju razloga za ažurnost. Očekujem od DORH-a što je toliko žurno i dramatično i da se ide uhićivati ministra – rekao je Plenković i medije optužio da stvaraju dojam dramatičnosti.

Za većinu se Plenković ne boji.

-Što se tiče političkih posljedica, većina je stabilna. Ja sam kontaktirao sve članove većine i svi su uz Vladu i podržavaju je. Što će se događati s ovim predmetom, vidjet ćemo. Kada saznamo više o čemu se radi, donosit ćemo odluke – ističe premijer.

Na pitanje do kada će Horvat biti ministar Plenković je rekao ‘vidjet ćemo’.

-Ako je netko uhićen taj ministar ne može biti, to je jasno kao dan. Pogotovo ako ostane tamo. Kako će biti ministar ako je u pritvoru – naglasio je Plenković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!