Prvi čovjek Vodnih usluga otkriva kakav plan ima za bivši Elektrometal

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarske Vodne usluge novi su vlasnik upravno-proizvodnog kompleksa bivšeg Elektrometala u Rusanovoj zgradi. Nakon kratkih, ali uspješnih pregovora, za prepoznatljivu bjelovarsku plavu zgradu s pripadajućom halom i zemljištem Erste banka i Vodne usluge dogovorile su cijenu od 8,5 milijuna kuna.

-Zadovoljan sam ishodom pregovora, samim time što smo spomenutu nekretninu dobili za cijenu nižu od procijenjene. Naime, još tijekom stečaja njezina vrijednost je procijenjena na 18 milijuna kuna, a na dražbi ju je banka kupila za puno manju cijenu – kaže Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Vodnih usluga, dodajući kako su najnoviji pregovori o kupovini relativno brzo završili jer je i banci bilo u interesu da se objekt proda i da neiskorišten ne propada.

Iako još u spomenuti prostor nisu ušli, u Vodnim uslugama već sada znaju na koji način će ga iskoristiti.

-Ako se provezete Livadićevom ulicom, gdje je trenutno smještena naša upravna zgrada, vidjet ćete da je sve zakrčeno, prvenstveno parkirališta, što značajno otežava klijentima da dođu do nas, kao i samom zaposlenicima. Slična situacija je i u našem gospodarskom dvorištu iza upravne zgrade, gdje su nam smješteni kamioni i druga oprema – kaže Ivančić.

K tome, dio nove mehanizacije koji je nabavljen za potrebe provedbe projekta aglomeracije privremeno je smješten na prostoru Bjelovarskog sajma jer u Livadićevoj za te strojeve jednostavno nema mjesta. Kako to nije dugoročno rješenje, u Vodnim uslugama već duže vrijeme razmišljaju o alternativi, a problem su konačno riješili kupnjom Elektrometala.

-Ondje ćemo na raspolaganju imati 1700 četvornih metara prostora za zbrinjavanje mehanizacije i organiziranje poslovanja. Za početak ćemo, nakon što prostor prilagodimo svojim potrebama, onamo preseliti Vodne usluge, a s vremenom možda i Komunalac – kaže naš sugovornik.

Jedan od razloga zbog kojeg su se u Vodnim uslugama odlučili na ovu investiciju jest i širenje djelokruga rada u sklopu reorganizacije vodouslužnih područja. Naime, bjelovarska tvrtka ubuduće će vodom opskrbljivati područje cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, osim Čazme, kao i gotovo jednu trećinu susjedne Koprivničko-križevačke županije, odnosno šire đurđevačko područje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!