Marušić u najvećoj općini: Cesta za Podgorce je katastrofa, to moramo riješiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Pravim domaćinima danas su se pokazali Općina Rovišće i tamošnje Općinsko vijeće ugostivši župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića. Radilo se ujedno o prvom službenom posjetu općini otkako je na čelu Županije nova vlast. Prije radnog sastanka održanog u zgradi Općine, Marušić je u pratnji načelnika Slavka Prišćana i Općinskih vijećnika obišao važne aktualne projekte na rovišćanskom području. Obišli su tako Područnu školu u Podgorcima, Osnovnu školu u Rovišću, zemljište u Predavcu te Županijske ceste suočene se problemima.

– Općina Rovišće primjer je općine koja zna što radi, a to se i vidi iz započetih i realiziranih projekata. Mogu najaviti da ćemo ove godine raditi na sanaciji dijela ceste u Podgorcima koja je trenutačno u najlošijem stanju. Iako naše financije nisu u najboljem stanju, radit ćemo, kako na području općine Rovišće, tako na području cijele naše županije. Veseli me što radovi na projektima dobro napreduju. Kao župan upoznat sam i s problemima općine, no, ponavljam, pomoći ćemo u skladu s našim financijskim mogućnostima – rekao je Marušić zahvalivši se načelniku i vijećnicima na srdačnom gostoprimstvu.

Zadovoljstvo zbog uspješne suradnje sa Županijom nije krio načelnik Prišćan.

– Veselimo se suradnji u svim projektima od zajedničkog interesa. To je prije svega školstvo, Županijske ceste i niz drugih zajedničkih interesa. Župan je danas obišao i lokaciju u Predavcu gdje bi se trebala graditi nova škola kako bismo mogli imati jednosmjensku nastavu. Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima uspjeti ostvariti svu dobrobit za našu djecu i roditelje. Uz školu, planiramo raditi i jedan mali vrtić u Predavcu. Vjerujemo se da ćemo uspjeti izgraditi taj vrtić, iako imamo određenih problema sa zemljištem. No, nadamo se da će DVD Predavac prodati svoje zemljište koje ne koristi. Nadam se da će se riješiti i katastrofalno stanje škole u Podgorcima. Tamo se još uvijek djeca griju na drva pa svakodnevno postoji opasnost od opeklina i sličnog – kaže Prišćan.

Dotaknuo se načelnik i problema sa cestama.

– Imamo puno neriješenih Županijskih cesta. Bivšeg župana sam upozoravao da to treba riješiti, no nismo uspjeli puno toga napraviti. Ostaje nam cesta Predavac-Kakinac, Kraljevac-Zrinski Topolovac i ona koju smo danas obišli, Predavac-Podgorci – rekao je načelnik.

Na radnom sastanku, zaključio je Prišćan, razgovaralo se o vatrogastvu, domu zdravlja te drugim važnim temama koje su od velike važnosti za najveću općinu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!