Otkrivamo tajnu dalmatinske ljubavne himne nastale u Bjelovaru zbog koje su sijevale šake

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – ‘Pričaš mi o svemu, hodamo polako, odavno se nismo isplakali tako, ostala si uvijek ista. I ove suze na licu tvom, ostala si uvijek ista, jedina žena na putu mom’ refren je jedne od najpoznatijih hrvatskih ljubavnih pjesama koju pjeva Mate Mišo Kovač, a napisao ju je Bjelovarčanin Željko Sabol.

To su poznate činjenice.

No, ono što je manje poznato je to da je Željko Sabol tu pjesmu napisao Bjelovarčanki Vanji zbog koje se u srednjoškolskim danima potukao sa svojim prijateljem Vojom Šiljkom, sada doajenom hrvatskog radija i televizije.

Naime, Šiljak i Sabol su išli zajedno u školu i gajili simpatije prema istoj djevojci u Bjelovaru zbog čega su se čak i fizički sukobili, ali nakon toga prijateljstvo ipak nije bilo narušeno.

-Pa da, Sabol i ja smo išli sedam godina skupa u razred. Imamo puno lijepih zajedničkih događaja, čak smo se i potukli zbog jedne lijepe djevojke. I pjesmu ‘Ostala si uvijek ista’ je Željko posvetio toj djevojci – otkrio nam je Šiljak.

Saznali smo da je navedenu djevojku nakon fizičkog sukoba Sabola i Šiljka životni put odveo u Zagreb. Nakon mnogo godina, Željko Sabol je slučajno sreo istu tu djevojku zbog koje se sukobio s prijateljem Vojom te joj na prvu odmah rekao ‘ostala si uvijek ista’.

Ostalo je povijest…

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!