Hoće li prisilna naplata oštećenih djelatnika bolnice blokirati i tako tanak račun

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kao što smo već pisali, svakodnevno u Opću bolnicu Bjelovar stižu pravomoćne presude oštećenih djelatnika kojima je krivo obračunata plaća te zbog neisplate prekovremenih sati.
Za članove sindikata, sav posao obavlja jedan odvjetnički ured i njihov predstavnik desetak dana ne može dobiti nikog odgovornog u bolnici zbog dogovora oko isplate presuđenih iznosa. Članovi sindikata i njihov odvjetnik stoga razmišljaju o prisilnoj naplati, odnosno blokadi računa bolnice.
Niz je čudnih poteza dovelo do situacije u kojoj će iz blagajne iscuriti desetak milijuna kuna. Bivša uprava i bivša županijska vlast nisu se nagodile s djelatnicima o obročnoj isplati poput brojnih drugih, već su sindikalce zavlačili obećanjima kako bi prošao rok za žalbe. Miroslav Pranjić, sindikalni povjerenik, pročitao je igru i na vrijeme podnio oko 250 tužbi svojih članova.
Drugi je propust bio žalba bolnice na prve presude jer su sve odbijene, a stvoreni novi sudski troškovi. Također, odgodom isplate rastu i kamate tako da nam je jedan liječnik rekao kako je njemu iznos koji treba dobiti s 80 tisuća kuna narastao na 120 tisuća.
Sve će to platiti bolnica, odnosno županija, a nešto i država, dakle građani. Za milijunski štetu nitko neće odgovarati, nastavit će tući i dalje visoke plaće za nerad, nekompetenciju i krajnju neodgovornost prema javnom novcu. Ali to je neka druga priča…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!