Filip Šovagović za Klikni.hr: U Bjelovaru smo radili vrhunske predstave, ali i odlično se provodili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Filip Šovagović jedan je od najuspješnijih hrvatskih glumaca, a pokazao se i kao vrlo talentirani redatelj. Također je i odličan glazbenik. Jednom riječju – umjetnik.

Šovagović je dugi niz godina član ansambla kazališta ‘Gavella’ gdje je odigrao niz vrhunskih uloga. Od filmskih ostvarenja svakako treba izdvojiti ‘Sokol ga nije volio, a bio je i jedan od glavnih glumaca u filmu ‘Ničija zemlja’ koji je dobio Oscara.

Šovagović će ovoga vikenda gostovati u Bjelovaru gdje će u subotu i nedjelju u bjelovarskom Domu kulture nastupiti u predstavi ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote’.

-Vjerujem da će se predstava svidjeti Bjelovarčanima. Imat ćemo dvije predstave, u subotu i nedjelju i to me baš veseli. Meni je ova predstava specifična što smo ju radili u koprodukciji s Vinkovcima i Požegom. Naime, mi u Gavelli ne možemo već dugo vremena normalno raditi zbog potresa i svega što je bilo i onda smo se počeli otvarati prema drugim kazalištima. S ovom predstavom se dogodila sinergija s drugim glumcima s kojima nisam prije surađivao i to je na kraju ispalo baš dobro i osjeti se to pozitivno na kazališnim daskama. Dođite na predstavu, vidjet ćete – kazao je Šovagović koji je uvijek aktivan na brojnim poljima umjetnosti.

Novi Dom kulture

-Trenutno sviram za svoj gušt, ali tu je moj bend koji je uvijek spreman za akciju. Nemam sada trenutno u planu nešto režirati, ali ideja uvijek ima. Radim intenzivno na još jednoj predstavi u Gavelli to jest bit će održana u zvjezdarnici i mislim da će biti pun pogodak – rekao je Šovagović te se dotaknuo dolaska u Bjelovar.

-Baš me zanima kako izgleda uživo Dom kulture. Vidio sam neke fotke da je preuređen i na fotkama to izgleda sjajno. Sad me baš zanima kako je kada si unutra. Nadam se da se i s akustikom pazilo i da to sve dobru zvuči. Ma super, nadam se da će Bjelovar dobiti i svoje kazalište – kazao je Šovagović te se emotivno prisjetio brojnih dolazaka u Bjelovar.

-Ajoj. Bjelovar obožavam. Jedva čekam da dođem. Imam toliko predivnih, a i ludih uspomena iz Bjelovara. Moj veliki frend Goran Navojec me puno puta doveo u Bjelovar. Radili smo fantastične predstave za BOK fest, ali smo se i odlično provodili. Vežu me jake emocije za Bjelovar. Puno lijepih doživljaja sam tamo imao. Kako nas je samo pokojna Mira Navojec znala toplo dočekati, pa Zlatko. Tu je Bojan genijalac uvijek bio. U Bjelovaru sam se s Navojcima i svima drugima uvijek osjećao kao doma. Jedva čekam da dođem i nadam se da će se Bjelovarčanima dopasti predstava – zaključio je Šovagović.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!