Beljan: Kako sam uštedio gospodarstvu Čazme, Velikog Trojstva i Šandrovca 3 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Čazme otvorila se i tema cijena usluga. Komunalije d.o.o. Čazma od 10. travnja 2020. ima cijenu odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada po domaćinstvu 78 kn sa PDV-om s kompostiranjem biootpada, tjednim odvozom komunalne i korisne kante od 120 l, te jednomjesečnim odvozom glomaznog otpada.

Ako su samo dva člana obitelji starija od 65 godina cijena je 63,18 kn, samačko domaćinstvo do 65 god. 56,16 kn, a socijala ili samačko domaćinstvo sa navršenih 65 godina 35,09 kn./mjesečno, priopćio je Ivan Beljan, direktor društva.

Gubitkom prava korištenja vlastitog deponija već dvije godine u Čazmi postali smo

Eko grad. Zbog navedenog otpad moramo voziti u Johovaču – općina Velika Trnovitica gdje je cijena deponiranja u međuvremenu porasla sa 275 kn /t na 525 kn/tona, a godišnja količina prelazi 1000 t. Uz navedeno porasla je u međuvremenu i cijena goriva, minimalna plaća i dr.

Unatoč svemu ovu cijenu nismo mjenjali. Maksimalno se brinemo o zadržavanju cijene usluga.

Najočitiji je primjer cijena plina za gospodarstvo, ističe Beljan.

U odnosu na velikog opskrbljivača plina grada Bjelovara naša cijena plina je 5 kn/m³ manja što na godišnjoj potrošnji od 600.000 m³ čini uštedu gospodarstvu od 3 milijuna kuna.

Jedan dio gospodarstvenika Bjelovara, koliko nam to ugovoreni kapacitet omogućava, preuzeli smo kao naše korisnike.

Pored toga što nam neki saborski zastupnici prognoziraju bankrot, moram i ovaj put demantirati takve informacije. Nadam se da će se također naši saborski zastupnici potruditi da reformom vodooskrbnih poduzeća cijena vode znatno padne ili da od reforme privremeno odustanu, zaključuje Ivan Beljan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!