Hrebak: Sutra možemo primiti 100 izbjeglica iz Ukrajine, volio bih da mnogi od njih i ostanu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar sutra može primiti i zbrinuti 100 izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine, a ako bude potrebno, taj broj može biti i 300 osoba, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marko Mihalinec dodao je da je na raspolaganju i odmaralište u Novom Vinodolskom gdje može boraviti 60 izbjeglica i biti smješteno u doista dobrim uvjetima.

Hrebak je naglasio kako Hrvatska pa tako i Bjelovar ne može i neće zaboraviti solidarnost Ukrajinaca prema našim prilikama 90-ih. – Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih, rekao je.

Spomenuo je i suradnju sa županom Markom Marušićem oko zajedničke organizacije pripreme hrane i osiguranja zdravstvene i svake druge skrbi za te nesretne ljude. Naglasio je kako kao gradonačelnik ima dostatna sredstva u proračunskoj pričuvi pa novac neće biti problem.

Unatoč želji da se stanje u Ukrajini smiri i okonča rat pa tako i izbjeglice vrate svojim domovima, Hrebak je svjestan da mnogi to neće moći učiniti pa, s obzirom na sličnosti naša dva naroda, očekuje da bi se mnogi Ukrajinci mogli i trajno nastaniti kod nas. – Ne samo u Bjelovaru, već i u cijeloj Hrvatskoj nedostaje ljudi, radnika i ne vidim ništa loše u tome da mnogi ostanu tu i grade budućnost kod nas, zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!