Vrtić u Đulovcu i dalje bez “pravog” ravnatelja! U županiji posao traži samo jedna odgojiteljica?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – U Dječem vrtiću Sunce u Đulovcu muku i dalje muče oko pronalaženja pravovaljanog ravnatelja ili ravnateljice. Ne bori se s tim problemom samo đulovački vrtić jer stručno osoblje se posljednjih godina traži kao igla u plastu sijena. Srećom, tu su vršitelji dužnosti jer administrativni poslovi moraju se obavljati neovisno o problemu koji vrtićima stoji na putu.

V.d. ravnatelja u Dječjem vrtiću Sunce je magistar ekonomije Ivan Šilar koji kaže da bi spas mogla biti najava Ministarstva obrazovanja.

– Imamo najavu da će se Zakon o predškolskom obrazovanju promijeniti kako bi se dopustilo učiteljima razredne nastave da obavljaju posao odgojitelja. Mi smo imali otvoren natječaj, nažalost, nitko se nije javio. Do daljnjega još uvijek ja obavljam tu funkciju. Nadam se da će se to uskoro promijeniti – kaže Šilar.

Dječji vrtić u roku od pet mjeseci ponovno mora objaviti natječaj.

– Nama nije problem objavljivati natječaje, možemo to napraviti i danas. Međutim, na vidiku baš i nema osoba koje bi mogle obavljati posao ravnatelja. Čak provjeravam i bazu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i u cijeloj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imamo samo jednu osobu koja je po struci odgojitelj. Osoba je s prebivalištem u Predavcu, ali zbog udaljenosti vjerojatno ta osoba nije zainteresirana – rekao je Šilar dodajući da on posao v.d. ravnatelja obavlja bez ikakve naknade.

– I meni je to teren, no netko mora preuzeti administrativni posao – dodaje.

Iako đulovački vrtić nije uspio pobjeći od problema nedostatka odgojitelja, vjeruju da će novi Zakon dati nadu i poslati im spas u obliku ravnatelja. U DV Sunce trenutačno su dvije grupe predškolske djece gdje ih je ukupno 25. Svaki tjedan u vrtić ide jedna grupa.

– Tražili smo mi još i odgojitelja kako bismo pokrenuli mješovitu skupinu, ali nažalost tržište rada je takvo kakvo je – zaključuje Šilar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!