Počinje energetska obnova koprivničke bolnice ‘teška’ 42 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uskoro će početi energetska obnova središnje bolničke zgrade koprivničke Opće bolnice i bit će to završna faza projekta energetske obnove svih zgrada te medicinske ustanove koji je započet prije četiri godine i vrijedan je više od 42 milijuna kuna.

U tu je svrhu od Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva regionalnog razvoja dobiveno 33,6 milijuna kuna. Sama vrijednost radova na središnjoj bolničkoj zgradi iznosi 30,3 milijuna kuna s PDV-om, a radovi će trajati 16 mjeseci.

Kad ovaj projekt privedemo kraju, dovršit ćemo ciklus energetske obnove kompletne infrastrukture koprivničke bolnice te za narednih 20 do 30 godina osigurati komforan boravak naših pacijenata i njihovih obitelji, kao i kvalitetnije uvjete rada naših zaposlenika, rekao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić prilikom nedavnog potpisivanja ugovora u Koprivnici.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je tom prigodom kako se unatrag nekoliko godina mogu vidjeti brojne pozitivne promjene i velika ulaganja u zdravstveni sustav te županije, od projekta dnevne bolnice, nove zgrade interne, Zavoda za javno zdravstvo, obnove Doma zdravlja te nabave suvremene opreme.

Poručio je da njihovi planovi tu ne staju te kao jedan od projekata u budućnost najavio i regionalni Centar za palijativnu skrb, koji će se realizirati u sklopu Razvojnog sporazuma sjevernih županija.

Možemo reći kako je nekoliko stotina milijuna kuna uloženo u zdravstveni sektor, koji je, uz onaj obrazovni, najvažniji – istaknuo je župan Koren.

Izvođač radova bit će križevačka tvrtka Radnik, a predsjednik njezine Uprave Mirko Habijanec pojasnio je kako je riječ o objektu površine 35 tisuća kvadrata, a predviđenim poslovima povećat će se toplinska zaštita krova, vanjskih zidova i podova.

Također, bit će zamijenjene vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta te uveden novi visokoučinkoviti sustav grijanja i hlađenja, nakon čega će, procjenjuje se, troškovi grijanja u cijeloj zgradi biti smanjeni za 64 posto.

Foto: OB Koprivnica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!