Kojim poduzetnicima po deset tisuća kuna poticaja, a kome 35 tisuća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poticanje gospodarstva na području Grada Daruvara glavni je cilj nove pročelnice za gospodarstvo Danice Cetin Pajer. Nova pročelnica koja je 13 godina provela u realnom sektoru, sigurno svojim iskustvom može pomoći  u tom smjeru, a za pretpostaviti je da će u tome pripomoći i zadnje dvije godine koje je provela u Razvojnoj agenciji  kao ravnateljica.

Novine, tj izmjene koje su predstavljene i jednoglasno prihvaćene na petoj  sjednici Gradskog vijeća krajem tjedna konkretno se odnose na:

-po novome ćemo poticati poduzetnike s 10 tisuća za novozaposlenu osobu. Novina je i to da se poticaj više neće moći koristiti za osobu za koju se već koristio poticaj.

Nadalje, s također 10 tisuća kn ćemo financirati novu registraciju poduzeća i obrtništva, dok ćemo s 35 tisuća kn financirati poduzeća kojima je osnovna djelatnost područje IT robotike i programiranja.

Novina je i da smo uveli dodatne bodove za mlade od 18 do 40 godina kao i za IT tvrtke.

U ovome trenutku u Daruvaru ima tek nekoliko takvih IT tvrtki, no kako pročelnica Cetin Pajer kaže, uz ove potica bit će to sigurno prilika da ih imamo više i da ih se može pratiti.

Koliko je veliki interes za ove poticaje, Cetin Pajer pokazuje brojkama:

-Poduzetnici su prošle godine zaista sve iskoristili. Pola milijuna kuna potrošeno je i prije isteka roka. Stoga smo također uveli izmjenu da se prijave podnose do  najkasnije 30. studenoga 2022.  Po novome mjera se može  koristiti samo za jednu osobu, jedan poduzetnik jedna osoba kako bi omogućili da što više poduzetnika povuče poticaje.

S obzirom da je Digitalni inovacijski centar pri kraju izgradnje, jedna od točaka dnevnog reda bili su i kriteriji zakupa:

-Kriteriji su široko raspisani. Na  natječaj se ukratko mogu prijaviti svi  i oni već registrirani poduzetnici, obrtnici kao i početnici ali i fizičke osobe koje će u roku od dva mjeseca otvoriti tvrtku. Zakup radne jedinice iznosi nula kuna – pojasnila je pročelnica za gospodarstvo Danica Cetin Pajer. (V. B.)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!