Neki su si nastavnici i učenici danas prvi put vidjeli lice!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE/BJELOVAR – Prošlog tjedna ministar obrazovanja Radovan Fuchs je objavio kako je odlučeno da se na nastavi više neće morati nositi maske. Ta vijest obradovala je roditelje, učenike, ali i djelatnike škola.

– Dobili smo obavijest Zavoda za javno zdravstvo prošlog tjedna koju smo podijelili s roditeljima. Prema novom pravilu, ni učenici ni učitelji više ne moraju nositi maske u učionicama. Mislim da su svi sretni jer će neki možda i po prvi puta vidjeti nečije lice. Mi smo velika škola i često imamo nove učitelje koje zapošljavamo tako da se neki nikada nisu vidjeli – kaže ravnateljica Osnovne škola Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, Snježana Šeliš. Nada se da će epidemiološka situacija uskoro biti još bolja te dovesti do potpunog ukidanja maski i testiranja.

Snježana Šeliš, ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje

Naime, premda se maske više ne moraju nositi u učionicama za vrijeme nastave, one se i dalje moraju nositi prilikom obitavanja u zajedničkim prostorijama poput školskih hodnika, knjižnica, zbornica… Obavezno zasad ostaje i redovito testiranje učenika i djelatnika, a ravnateljica II. osnovne škole Bjelovar, Ines Kapša otkriva ima li u toj školi učenika koji odbijaju testiranje i pohađaju li oni normalno nastavu.

– Učenici koji ne sudjeluju na testiranju ponedjeljkom normalno dolaze u školu kao i svi ostali. Nema nikakve razlike među njima, osim u slučaju kad se pojavi pozitivan učenik. Ako su učenici koji se ne testiraju bili u kontaktu s njim, oni moraju ići u samoizolaciju – pojašnjava. U toj školi malo je takvih učenika jer se redovito testira oko 93 posto njih. Situacija nije loša ni u grubišnopoljskoj Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića gdje se tjednim testovima podvrgava više od 80 posto učenika. Upravo zbog toga su u obje škole u tijeku podjele brzih antigenskih testova učenicima.

– Došli su novi testovi i u procesu smo podjele testova učenicima. Svaki učenik koji sudjeluju u redovitom testiranju dobit će još po tri testa – navodi ravnateljica Kapša.

Na početku donošenja mjere o obveznom testiranju došlo je do otpora roditelja koji su prouzročili i nešto neugodnih situacija. Ipak, s vremenom su mnogi od njih popustili i odlučili da će testirati svoju djecu. Ravnateljica Šeliš moli za razumijevanje.

– Ja bih molila i nadalje i roditelje i djelatnike da budu strpljivi kao što su i dosad bili, da vjeruju struci jer oni najbolje znaju što treba činiti. Svima nam je na prvom mjestu zdravlje naših učenika – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!