Što rade bivši načelnici? Život im je mirniji, ali ne i dosadan!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gdje su i što rade bivši lokalni čelnici? Nekima je politika i dalje u srcu što ne čudi jer iza mnogih su godine i godine vladanja, no neki su taj dio života posve ostavili u prošlosti. Ipak, svi su složni da je život sada, nakon načelničke nekada udobne, a nekada stresne fotelje, puno opušteniji i vremenski dostupniji. 

– Još uvijek sam član Općinskoj vijeća, predsjednik sam vijeća tako da imam neke obveze po tom pitanju. Inače sam kod kuće, imam nešto pčela, oraha, voćnjaka. Bavim se orezivanjem, pripremam pčele za proljeće s prihranom, pregledom, liječenjem. Definitivno imam što raditi, a i složio sam si život tako da radim ono što me zanima i što, na neki način, prije nisam stigao. Sve u svemu, svaki dan nešto – rekao je bivši načelnik Općine Sirač Branimir Miler iza kojeg je šest mandata, s jednim prekidom. 

S manje stresa u životu susreće se i bivši načelnik Općine Đulovac Drago Hodak.

– Manje je stresno, manje obveza, na neki način čovjek presječe turbo život na onaj mirniji stil. Ima se i sada što za raditi, a i onaj tko želi raditi, uvijek si može naći posla. Malo sam si dao truda oko konja. Imamo konjički klub koji je za vrijeme kada sam bio načelnik, neću reći bio po strani, ali slabije je djelovao. Sada ću pojačati trening konja za daljinske trke. U dogovoru s gradonačelnikom Daruvara idemo u revitalizaciju kompleksa hipodroma koji je zapušten. Nadam se da ću tu dati svoj dobrinos jer 15-ak godina se bavim konjima i ima prostora za djelovanje – rekao je Drago Hodak koji je na čelu Đulovca bio četiri mandata.  

Što se tiče političkog dijela, Hodak je član Županijske skupštine predsjednika Općinskog odbora HDZ-a.

– Dajem svoj doprinos onoliko koliko znam i mogu. Pokušavam doprinijeti u spašavanju vodoprivrede i još nekih projekata koji se tiču županije. Želja mi je pomoći novom županu tamo gdje imam znanja i mogućnosti da mu pomognem. Na jedan način tako pronalazim svoju satisfakciju jer smatram da je na županijskoj razini došlo konačno vrijeme za iskorak na bolje – dodaje Hodak. 

S druge strane, bivši načelnik Šandrovca Josip Dekalić koji je Općinom upravljao duge 24 godine, gotovo pa je skroz digao ruke od politike. Još je samo član HSS-a.

– Imam obitelj, unuku od dvije godine, njome se bavim, vozim je u vrtić, družimo se. Osim toga, bavimo se ratarstvom i stočarstvom gdje pomažem sinu. Imamo skoro sto bikova. Uvijek ima posla oko toga, nikada nije dosadno. Sve u svemu, život je neusporedivo mirniji sada nego prije. Da sam znao da je tako lijepo, ja bih prije 50 godina otišao u mirovinu – našalio se Dekalić prisjetivši se brojnih velikih projekata koje je uspio ostvariti u svom posljednjem mandatu – ceste, program Zaželi, dječji vrtić, vatrogasni centar i ostalo.

Bivši načelnik Štefanja Ivo Emić još uvijek se snalazi u mirovini, no zadovoljstvo takvim životom ipak nije mogao sakriti. 

– Odlaskom u mirovinu, još uvijek se snalazim. Svakodnevno sam donosio važne odluke i imao dinamičnih 10 tisuća dana kako volim reći. Sada se pokušavam prilagoditi uvjetima. Znao sam godišnje preći preko 30 tisuća kilometara dok sam sada to sveo na minimum. Doma se bavim vrtom, voćnjakom, vinogradom, rješavam probleme koje nisam uspio posljednjih dvadesetak godina. Nije lako, ali mislim da se dobro snalazim i da mi je dobro bez stresova i donošenja odluka. Malo se bavim i kuhanjem, pomažem supruzi koja još uvijek radi – rekao je Emić iza kojega je 28 godina načelnikovanja.

Zadovoljan je bivši štefanjski načelnik što je iza njega ostala mlada ekipa koja, kaže, zna što radi i to radi kvalitetno. 

– Drago mi je što je u našoj Općinskoj zajednici ostala mlada i školovana ekipa. Moj tim je ostavio nekih preko 30 milijuna kuna projekata što me veseli, posebno jer oni istim stopama mogu i nastaviti. Kroz 15-ak godina koliko smo zajedno radili, riješavali smo probleme i donosili odluke, sada oni to sve mogu sami. Zahvaljujem se svim mojim suradnicima koji su mi godinama pomagali – zaključuje Emić.

Čini se da je bivšim načelnicima u životu dobro, a mi im samo možemo poželiti da tako i ostane jer mir i zdravlje iz dana u dan iznova poručuju – mi smo najvažniji. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!