Žive bez struje četiri mjeseca, a dobili račun HEP-a veći od 12 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Životni partneri Renata Recet i Željko Razum žive s osmero djece i bakom u trošnoj kućici od blata u kojoj se nalaze dvije prostorije. Svi spavaju u jednoj sobi dok druga služi kao dnevni boravak i kuhinja. Život ih ne mazi, ali kako kažu, rade poslove koje mogu te školuju u prehranjuju djecu.

Teški životni uvjeti ove inače skladne obitelji nažalost su prije četiri mjeseca postali još teži. Naime, u listopadu prošle godine u kući su ostali bez struje. Kada padne mrak, što je u zimsko doba vrlo rano, ova obitelj pali svijeće i tako prije odlaska na počinak pokušava barem malo osvijetliti svoje dvije prostorije.

No, to nije sve.

U studenom prošle godine, kada su već ostali bez struje, na ime Željka Razuma stigao je račun nadoplate za struju u iznosu većem od 12 tisuća kuna. Iznos je to koja ova obitelj nikako ne može isplatiti, a i opravdano se pita kako je moguće da su dobili takav račun.

-Nemamo struje četiri mjeseca. Susjed nam je na početku posudio agregat, a sada navečer koristimo svijeće. I onda nam odjednom dođe račun HEP-a iz Osijeka da moramo nadoplatiti struju 12.654 kune. Pa toliki račun ne dobivaju tvornice. Uostalom, mi to ne možemo platiti – rekla nam je gospođa Renata i dodaje.

Cijela obitelj spava u jednoj sobi

-Živimo jako skromno, ali normalne račune za struju smo spremni platiti. No, ovo je neprihvatljivo. Zvala sam HEP, stalno me prespajaju i nitko ništa konkretno ne govori. Kažem, ne znam kako je moguće dobiti tako veliki račun za struju. Kada smo i imali struju, koristili smo ju samo za frižider i perilicu rublja. Grijemo se na drva tako da stvarno ne razumijem. Sada nam je jako teško, moram po ovoj hladnoći djeci za školu prati odjeću na ruke i sve drugo tako obavljati. Platili bi normalan prosječan račun, ali ovo je nešto nevjerojatno – priča nam u jednom dahu Renata čiji suprug u selu radi fizičke poslove da prehrani obitelj.

Račun za struju

-Kupio sam svinju da imamo mesa za neko vrijeme i onda sada kako nemamo struje ne mogu zamrzivač koristiti i sve bude propalo. Ja ne znam šta je moglo ovdje toliko struje progutati. To je nemoguće i sigurno se radi o nekoj grešci. A i da hoću, nemam odakle to platiti. Živimo u mraku za sada i vidjet ćemo kako ćemo dalje – rekao je Željko Razum.

O ovom slučaju upit smo poslali u HEP, a odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Kuća u kojoj živi jedanaestero člana obitelj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!