Najbolji bjelovarski start-up otvara pogon u okolici grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tvrtka Ferrodus inženjera Vedrana Presečkog u pogonu nekadašnjeg Fenora u Novoj Rači počinje serijsku proizvodnju mobilnih sprava za fitness, navodi časopis Lider u velikoj reportaži o uspješnom bjelovarskom poduzetniku, ujedno i dobitnikom nagrade Grada Bjelovara u iznosu od 100 tisuća kuna za najbolji start-up 2018. godine.

Selidba na proljeće

Ferrodus trenutno sprave za vježbanje proizvodi u bjelovarskom pogonu koji je s vremenom postao pretijesan. U nevelikom prostoru šest radnika, gotovo manufakturno, prenosi Lider, proizvede 150 sprava godišnje, a da imaju veći prostor i više radnika taj broj bi, obzirom na potražnju, sigurno bio veći.

Taj problem trebao bi biti riješen već ovog proljeća. Veliko iskustvo u provedbi projekata donijelo im je i uspješnu prekograničnu suradnju s mađarskim partnerom na inovativnom proizvodu ‘Smart elite trening box’ i kupnju stroja za lasersko rezanje koji će omogućiti ozbiljnu serijsku proizvodnju. Zbog toga će pogon iz Bjelovara preseliti u 15 kilometara udaljenu Novu Raču gdje su pod povoljnim uvjetima iznajmili tisuću četvornih metara poslovnog prostora bivše tvornice opruga Fenor.

Vanjske fitness sprave

– Tamo ćemo započeti proizvodnju vanjskih višenamjenskih fitnes sprava s virtualnim trenerima. Bit će modularna, u obliku kocke, a može biti postavljena kod kuće, u školama, uredima, dvoranama, parkovima ili igralištima. Opremljena je senzorima koji komuniciraju s pametnim telefonima putem posebnih aplikacija. Tako se može pratiti učinkovitost vježbanja i bilježiti podaci o treningu. Bit će napravljena kombinacijom aluminija i metala kako bi bila manje težine i jednostavan za pomicanje ili preseljenje – objasnio je inženjer Presečki novinaru Lidera.

Srednjoročni plan je provesti vanjske fitness sprave kao franšizno poslovanje i širiti franšizni lanac na hrvatskom i inozemnom tržištu, a dugoročni stalno poboljšavati i unaprjeđivati klasične sprave i nuditi ono čega na tržištu nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!