Županija financirala kupnju novog vozila za Crveni križ u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija financirala je kupnju novog terenskog vozila za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.

Tako je Gradsko društvo Crvenog križa u Bjelovaru dobilo novo Opel combo vozilo vrijedno 166 tisuća kuna.

-Zahvaljujem županiji na pomoći i razumijevanju. Nadam se da će nam vozilo što manje trebati i da izbjeglice iz Ukrajine neće biti prve koje ćemo prevoziti, ali s obzirom na trenutačnu situaciju, ni to ne bi bilo neočekivano – istaknula je prilikom primopredaje Melita Lozina, ravnateljica Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dodala je kako je ovom kupnjom zaokružen ciklus nabave vozila za gradska društva Crvenog križa na području Županije koji je započeo prije 10 godina, a sada je konačno i društvo u Bjelovaru dobilo prijeko potrebno vozilo.

– Prvenstveno će nam koristiti za podjelu humanitarne pomoći. Uskoro otvaramo program Pomoći u kući koji je u postupku dobivanja dozvole, pa će nam dobro doći za obilazak terena – istaknula je Vida Malek, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar.

Županiji je na pomoći zahvalila i Karmela Caparin, predsjednica Županijskog i bjelovarskog Gradskog društva Crvenog križa.

Župan Marko Marušić poželio im je puno uspjeha u radu te obećao pomoć Županije u njihovim projektima uz nadu da izbjeglička kriza ipak neće preuzeti primat u aktivnostima – naveli su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!