Hrebak u Bjelovar zove najbolje ukrajinske IT-evce: Imamo i bolje uvjete od Zagreba!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vodeća ukrajinska IT kompanija Intellias objavila je da odustaje od otvaranja razvojnog centra u Srbiji te da planira preseljenje u Hrvatsku, odnosno u Zagreb. Riječ je o kompaniji s oko 2000 zaposlenih s uredima diljem Ukrajine.

-Odlučili smo zatvoriti srpski ured i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću potporu od strane srpskih vlasti pa je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku. Novi ured tvrtke nalazit će se u Zagrebu. Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije – pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu – napisali su iz tvrtke.

Dodaju kako im je vrlo važno kako druge države reagiraju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze njihovi razvojni centri.

-Osim toga, Hrvatska ima jaku IT zajednicu. U zemlji postoji više od 60.000 IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći našim kupcima ponuditi najkvalitetnija tehnološka rješenja. Također se brinemo o sigurnosti naših stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili odlaze u inozemstvo. Vrlo brzo ćemo vam reći sve o tome, a za sada – Slava Oružanim snagama Ukrajine! Slava Ukrajini! – napisali su na Facebooku.

Nakon što je vidio objavu na društvenim mrežama, Ukrajincima se javio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Dođite u Bjelovar, imamo odlično poslovno okruženje, studij računarstva i snažan IT sektor – napisao je Hrebak Ukrajincima čiji odgovor još uvijek čeka.

-Da, pozvao sam ih. Vrata Bjelovara su u ovim trenucima svima otvorena, isto tako i poduzetnicima. Mi nudimo jednako stimulativne uvjete, kako hrvatskim IT tvrtkama, tako i stranim. Svima pod jednakim uvjetima. Najveći smo hrvatski grad bez prireza, miran smo grad, brze i efikasne gradske uprave i grad smo u kojem kuna poduzetnika vrijedi više nego drugdje u Hrvatskoj. Meni je razumljivo da sve strane kompanije u Hrvatskoj odmah ciljaju Zagreb, ali htio sam ovim pozivom skrenuti pozornost na Bjelovar, manji grad, ali koji ovakvom tipu poduzetnika može pružiti jednake ako ne i bolje uvjete od Zagreba – kaže Hrebak, podsjećajući kako Bjelovar ima i odlično Veleučilište.

-Imamo ustanovu u kojoj se školuju mladi informatičari i mehatroničari s kojima planiramo graditi Bjelovar budućnosti i koje smo zadržali u našem gradu preko IT kompanija koje su otvorile svoje urede zadnjih godina u Bjelovaru – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!