Kuloari bruje, više kandidata želi sjesti u fotelju Ane Kelek

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar raspisala je natječaj za novog direktora odnosno direktoricu. Podsjetimo, zbog primjene novog Zakona o turističkim zajednicama, sve zajednice u Hrvatskoj moraju do polovine ove godine raspisati natječaje, i to pod uvjetima koji se u mnogočemu razlikuju od dosadašnjih. Konkretno, značajno su ublaženi, što je izazvalo negodovanje u turističkoj branši. Mnogi su dosadašnji direktori i zaposlenici ustvrdili kako će se time srozati kvaliteta upravljanja domaćim turizmom jer, među ostalim, nova pravila prijavu na natječaj omogućuju i ljudima koji nemaju dana radnog iskustva u turizmu. Tako su, primjerice, osnovni uvjeti koje treba zadovoljiti potencijalni direktor TZ Bilogora-Bjelovar završen najmanje stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij, najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne ili jedna godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, znanje jednog stranog jezika te poznavanje rada na osobnom računalu.

I prije nego što je natječaj raspisan, po gradskim kuloarima počelo se šuškati tko bi mogli biti kandidati. Osim aktualne direktorice Zajednice Ane Kelek, o uvjetima natječaja navodno se raspitivao i Igor Prka, voditelj Odnosa s javnošću u Grupi Coner i medijski djelatnik, povremeno angažiran na jednoj lokalnoj radijskoj postaji. U kuloarima se šuška kako bi prijavu na natječaj mogao poslati i Mihael Anđal, koji je trenutno zaposlen kao viši stručni suradnik u Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije, a nagađa se kako bi kandidatkinja mogla biti i Antonija Putić, kazališna producentica i redateljica koja posljednjih nekoliko godina u vlastitom aranžmanu, putem društvenih mreža, radi na promociji lokalnih turistički aduta. S obzirom na ublažene uvjete natječaja, kandidata bi u konačnici moglo biti još.

Novi direktor ili direktorica bit će imenovani na razdoblje od četiri godine. Natječaj za TZ BB je objavljen u ponedjeljak, 7. ožujka te je otvoren 15 dana od trenutka objave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!