Krenule javne nabave za opremanje, kada će bolnica otvoriti vrata?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Opća bolnica Bjelovar je dočekala izgradnju nove zgrade koja bi u ropotarnicu prošlosti trebala staviti prevoženje pacijenata dvorištem bolnice. No, do toga je još dalek put jer zgradu treba opremiti što je priličan financijski zalogaj. Dobra je vijest da se s tim krenulo i počele su se raspisivati javne nabave za opremu.

-Za sada je sve pod kontrolom, ali kada će to biti gotovo ne znam jer sve ovisi o procesu javne nabave. Uvijek može biti žalbe što ne mogu znati. Neki dijelovi nabave su krenuli, neki će uskoro. Za različitu opremu ide više tendera, neki su u tijeku, a neki će biti raspisani idućeg tjedna – potvrdila nam je v.d. ravnateljice bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Opremanje i uređenje ide od dna prema vrhu, pa je prvo na red došlo prizemlje.

-U prizemlju najveći dio čini OHBP, a ondje će biti i dio poliklinika – kaže šefica bjelovarske bolnice.

Za taj je dio novac osiguran iz fondova, a kada će ostatak bolnice doći na red – ne zna se.

-Sve ovisi o tome koliko ćemo imati sredstava, sada smo na tom dijelu koji si možemo pokriti – iskrena je Grbaš Bratković.

Pokriti troškove nije lako jer je bolnica opterećena kreditom za gradnju nove bolnice podignutim za bivšeg vodstva, tako da je izgledno da će odlasci u stare objekte na preglede i liječenje kraj nove zgrade još neko vrijeme biti naša realnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!