U ordinacijama opće medicine manje je pozitivnih na covid, ali njegove se posljedice i dalje osjećaju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Broj novozaraženih koronavirusom posljednjih je tjedana u padu i svi se nadaju da ćemo pandemiju uskoro ostaviti iza sebe. Ipak, situacija u ordinacijama opće medicine još je daleko od idealne, tvrdi doktorica Valentina Krvar iz Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Broj covid pacijenata u ambulanti je manji, no iako je pao broj zaraženih, i dalje imamo puno pacijenata koji su preboljeli covid i bore se s njegovim posljedicama, kao i onih koji nas svakodnevno zovu i obavještavaju nas jesu li bolje i traže savjete – ističe. Drugim riječima, covid je i dalje prisutan pa se opseg posla u ambulantama nije smanjio, a problem je i što liječnici ne mogu odbaciti covid kod onih s povišenom tjelesnom temperaturom, grloboljom, kao ni kod onih s respiratornim problemima.

– I dalje imamo puno posla, u ambulante nam dolaze pacijenti s otežanim disanjem. Ima covida, ali i njegovih posljedica pa je zdravstveni sustav i dalje opterećen – zaključuje doktorica Krvar. Nada se da će pandemiji uskoro doći kraj, premda će posla u bolnicama uvijek biti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!