[FOTO] Naziru se obrisi prvog biološkog bazena u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Radovi na biološkom bazenu u Čazmi idu svojim tijekom. Ovih se dana postavlja zaštitna folija i bazenska tehnologija, izvijestili su iz Grada Čazme.

Biološki bazen glavni je dio projekta Čazma Natura. Sastoji se od bazena koji je podijeljen na bazen za neplivače i plivače. Površine je 1665 m2 od čega je za neplivače predviđeno oko 500 m2. Bazen za neplivače dubok je 1,35 m, a za plivače na mjestima i do 3m. S donje strane bazena će biti plaža, a s gornje prostorije za prvu pomoć, sanitarni čvorovi te kabine za presvlačenje i tuševi. Uz bazen, izgrađena je tzv. zelena učionica s poučnim bazenima s biljkama za školu u prirodi i slične potrebe te dio za rekreaciju – teren za odbojku, dječje igralište, terasa i sunčalište.

Podsjetimo, tehnologija biološkog bazena omogućava pripremu vode sigurne za kupanje na prirodan i okolišu prihvatljiv način, potpuno bez kemikalija i prvi je javni objekt takve vrste u Hrvatskoj. Osmišljen je tako da se koristi tijekom cijele godine i da, uz plivanje, nudi i druge aktivnosti, kao što su klizanje, priredbe i razna događanja, rekreaciju, opuštanje itd. Vrijednost Interpretacijsko-rekreacijskog centra Bio park Čazma iznosi 13,5 milijuna kuna.

Foto: Grad Čazma/Dvor Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!