[FOTO I VIDEO] Zbor mladih Župe sv. Antuna Padovanskog sve traženiji na vjenčanjima, upisuju i nove članove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbor mladih Župe svetog Antuna Padovanskog tj. Vis Martis na sceni je već tri godine u koje ne prestaju oduševljavati vjernike u Bjelovaru, ali i šire. Riječ je o zboru koji uglavnom animira mise, a od nedavno su sve popularniji i kao idealan izbor za animaciju vjenčanja. Voditelj je Oliver Padović, zbor ima 13 stalnih članova te još nekoliko ‘padobranaca’ koji uvijek dobro dođu. 

– Pjevamo duhovne šansone pa nas znaju zvati i iz drugih župa za animaciju duhovne obnove. Prošle godine smo animirali oko 30 obreda vjenčanja što je nama trenutno rekord. Bilo je super, a vjerujem da će tako biti i ove godine jer već imamo rezervirane datume. Potražnja za animacijom na vjenčanjima je zbilja velika. Znali su kod nas u župu doći mladenci koji nisu dogovorili nikakvu glazbu, nakon što bi pitali fra Davida za savjet, on bi predložio nas. Odjednom se to baš pročulo, za sada imamo ove godine dogovoreno 15-ak vjenčanja, a godina je tek krenula – rekao je Padović. 

Dokaz je ovo da je zbor mladih itekako tražen, godina iza sebe broji samo dva mjeseca, a bilježnica s rezervacijama već se dobro popunila. To ne čudi jer reakcije okupljenih, dodaje, uvijek su pozitivne.

– Općenito kada mladi dođu u crkvu očekuju orgulje i možda starije ljude koji će pjevati na misi. Iako mi nemamo orgulje, imamo klavir, gitaru, violinu. Sve u svemu, vlada jedan mladenački pristup. Često se ljudi iznenade kada nas čuju. U našoj župi već smo poznati, ali posebno su iznenađujuće reakcije kada dođemo negdje drugdje. Nitko ne očekuje da će biti klavir već svi očekuju pučke pjesme. Zapravo nam je jako puno starije populacije znalo prići i pohvaliti nas – kaže Padović.

Dobre su vijesti Vis Martis prima i nove članove, osobito dečke koji su malo sramežljiviji.

– Mi nemamo neke audicije ili predaudicije za pjevanje i sviranje već nedjeljom u 17 sati prije mise imamo probu na kojoj nam se svi zainteresirani mogu pridružiti. Uvijek to naglašavamo, tko god želi, ima volje, voli pjevati ili zna svirati neka nam se priključi. Pozvao bih osobito dečke jer većinom su cure u zboru. No, vjerujem da tko god se pridruži, neće promašiti – zaključuje Padović.

Za kraj ove pohvalne priče mladih ljudi, treba napomenuti da je Vis Martis snimio i jednu autorsku pjesmu naziva “Tvoja riječ” koju možete poslušati na linku ispod teksta.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!