Slučaj pronevjere u Daruvarskim toplicama nije zataškan, u tijeku je sudski spor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak na konferenciji za novinare u povodu objavljivanja Javnog poziva za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događajima u 2022. godini, osvrnuo se i na nedavni istup županijske vijećnice Bojane Hribljan o „repovima“ koji se vode iz vremena njegova upravljanja Daruvarskim toplicama.

Podsjećamo, vijećnica Hribljan je na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine između ostalog ustvrdila kako je Medak ostavio trag „pri vođenju Daruvarskih toplica, s nestalih milijun kuna, za što još uvijek nije utvrđeno tko je kriv, da li je blagajnica, ravnatelj ili slučaj stoji u nekoj ladici čekajući zastaru.“

Medak je objasnio kronologiju slučaja.

– Radi se o situaciji dok sam bio ravnatelj Daruvarskih toplica gdje je na moju inicijativu uveden novi način informatičkog upravljanja Toplicama. Temeljem toga utvrđeno je kazneno djelo pronevjere gdje je jedna djelatnica krivotvorila dokumentaciju i zadržavala dio gotovine i na taj način oštetila ustanovu. Istog trenutka kad sam kao ravnatelj došao do saznanja o čemu se radi, podnio sam kaznenu prijavu protiv te osobe. Ona je dobila izvanredni otkaz ugovora o radu i taj predmet je trenutačno na sudu. Postupak se još vodi. To je sve što mogu u ovom trenutku reći – istaknuo je direktor TZ BBŽ M. Medak dodajući kako je Državno odvjetništvo potvrdilo osnovanost kaznene prijave i postupak pokrenulo po službenoj dužnosti.

Dodao je kako o njegovu radu u Daruvarskim toplicama najbolje svjedoči podatak da je potkraj 2017. godine, kad je otišao iz Toplica, na računu bilo 13 milijuna kuna viška prihoda, uz stabilno poslovanje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!