U Bjelovaru i okolici otvara se 100 novih smještajnih kapaciteta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar uz Grad Bjelovar i devet općina osigurala je gotovo milijuna kuna za osnaživanje turističke ponude na području Grada Bjelovara i devet okolnih općina saznalo se danas na konferenciji za medije.

Naime, prvotno je bilo osigurano 700 tisuća kuna, ali nakon pristiglih ponuda Turističko vijeće donijelo je odluku o povećanju tog iznosa.

-Ukupno je pristiglo 33 prijave što nas je pozitivno šokiralo. Svi koji su zadovoljili uvjete dobit će potpore. Tek tri prijave nisu prošle zbog formalnosti, na primjer jedna kuća se nije nalazila na području Grada ili općina koje sudjeluju. Inače, radi se o ulaganjima u kuće za odmor, apartmane, sobe, kušaonice čak i jedan hostel. Dakle, nije riječ samo o bazenima kako se to u početku predstavljalo, ali moram naglasiti da sam iznenađen brojem kuća s bazenima – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Hrebak.

-Ovom investicijom otvara se sto novih smještajnih kapaciteta u krugu 10 kilometara od Bjelovara. Treba reći i da ako prođe projekt Termi Bjelovar već imamo spreman projekt kojim ćemo izraditi 50 glamping kućica na području Velikog Korenova vrijednih 10-tak milijuna kuna, dodao je Hrebak.

Direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek istaknula je da se radi o pozitivnim pomacima.

-Ovi projekti nisu prošli samo da bi podijelili novac, već je riječ o doista kvalitetnim projektima i nije bilo razloga da te ljude ne podržimo. Zanimljivo je i to da od 30 odobrenih projekata, čak 15 je početnika koji sada imaju obvezu registraciju do 30. lipnja. Nadalje, registrirani korisnici ovime će unaprijediti svoju ponudu te će veliki dio njih sada imati objekte za cjelogodišnji turizam – izjavila je direktorica Kelek.

Od 970 tisuća kuna Grad Bjelovar osigurao je 300 tisuća, Općine zajedno 100 tisuća, a ostalo je osigurala Turistička zajednica Bilogora Bjelovar. Općine koje sudjeluju su Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Velika Pisanica, Šandrovac, Veliki Grđevac i Nova Rača.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!