Socijaldemokratima se pridružuje 200 bivših SDP-ovaca iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Novoj političkoj platformi Socijaldemokrata priključilo se 200-tinjak bivših članova SDP-a iz Bjelovarsko-bilogorske županije, stoji u priopćenju koje su medijima poslali bivši istaknuti članovi SDP-a Sebastijan Svat, Slaven Đurđević, Danijela Šoma i Valentina Kuhar Šanda. U dopisu novopečeni Socijaldemokrati podsjećaju kako su prije nekoliko mjeseci napustili SDP razočarani odnosom vodstva na čelu s Peđom Grbinom prema članovima i lokalnim organizacijama.

-Nažalost, bili smo potpuno u pravu. SDP više nije ni demokratska a još manje socijaldemokratska stranka u što smo se svi zajedno imali prilike uvjeriti nedugo nakon što je sadašnje vodstvo preuzelo vođenje SDP-a. Stranka se svela na nekoliko pojedinaca koji su je ”privatizirali” i ona samo služi za njihov osobni probitak, nažalost nekad velika i ozbiljna stranka se pretvorila u ”privatnu prčiju” nekolicine pojedinaca. Više nego očiti primjer toga su i posljednje afere predsjednika Peđe Grbina i saborskog zastupnika Arsena Bauka koji ne znaju gdje prebivaju a gdje borave, jedino valjda što znaju je koliko su novaca inkasirali na svoje račune od sredstava poreznih obveznika – stoji u priopćenju.

Dodaju kako se s njihovim izlaskom SDP u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sveo na ”ostatke ostataka” jer je ogromna većina članica i članova, općinskih, gradskih i županijskih vijećnica i vijećnika izašla iz stranke i nastavila djelovanje u svojim lokalnim sredinama kao nezavisni vijećnici i vijećnice. Kao najnoviji primjer navode izlazak iz SDP-a većine članova Općinske organizacije Šandrovac.

-U međuvremenu smo obavili niz radnih sastanaka i razgovora sa vodstvom političke platforme Socijaldemokrata gdje smo se uvjerili kako navedena politička platforma predstavlja sve ono što je SDP nažalost prestao biti te ovim putem obavještavamo javnost kako preko 200 članica i članova sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije svoje političko djelovanje nastavlja kroz platformu Socijaldemokrata prvenstveno kako bismo svoje djelovanje nastavili putem socijaldemokracije i njezinih vrijednosti – zaključuje se u priopćenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!