Za ovogodišnji supermaraton prijavilo se stotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, opet će se održati Međunarodni atletski supermaraton Zagreb-Čazma «Od Kaptola do Kaptola» i to u nedjelju, 27. ožujka – rečeno je na konferenciji za novinare u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu.

Tako će se i ove godine na simboličan način po 45. put spojiti dva grada Zagreb i Čazma, te dva Kaptola i dvije županije Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Početak utrke predviđen je za 8 sati s Trga bana Josipa Jelačića, a na cilju u središtu Čazme prvi se maratonci očekuju oko 11:30 sati.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak izjavio je da se za ovogodišnju utrku prijavilo oko stotinjak ultramaratonaca iz Hrvatske i drugih susjednih zemalja.

-Svatko tko istrči ovu trasu koja je vrlo zahtjevna je pobjednik – rekao je Pirak dodavši da će organizacija ove kompleksne utrke, kao i do sada, biti na visokom nivou i pozvao posjetitelje da u što većem broju dođu u Čazmu.

I ove godine organizatori – Grad Čazma, Športska zajednica Grada Čazme i Turistička zajednica Grada Čazme, pripremaju bogati kulturni, zabavni i sportski program. Djeca predškolskog i školskog uzrasta održat će i svoja atletska natjecanja.

Inače,Maratonci kreću s Trga bana Josipa Jelačića, a trasa će se nastaviti kroz Sesvete – Dugo Selo – Božjakovinu – Lupoglav – Kloštar Ivanić – Caginec – Šumećane – Dapce, pa sve do cilja u središtu Čazme.

Prijave na supermaraton moguće su do 23. ožujka putem linka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!