Dio stipendija uvećan za 2000 kuna, župan otkrio kad će isplata zaostataka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija još jednom se pobrinula za džeparac svojih studenata i to u obliku stipendija. Nakon provedenog natječaja, utvrđeno je da je pravo na stipendiju ostvario 21 student i to njih deset s prve godine studija i 11 s viših godina. Među 21 studentom – sedam ih je s medicinskih fakulteta.

Osim ugovora s 21 studentom potpisan je aneks ugovora s pet studenata medicinskih fakulteta treće, četvrte i pete godine studiranja. Njima je stipendija s dosadašnjih tisuću povećana na 3 tisuće kuna mjesečno.

– Povećanje stipendije bilo je jedno od mojih obećanja zbog stanja na terenu odnosno velikog problema s nedostatkom liječnika. I to ne samo u BBŽ, već na razini cijele Hrvatske. Ugovore potpisujemo tek sada jer je trebalo napraviti određene postupke, trebalo je promijeniti pravilnik o stipendiranju što smo napravili na Županijskoj skupštini početkom prosinca prošle godine. Kada se sve riješilo, mogli smo raspisati natječaj – rekao je župan BBŽ Marko Marušić istaknuvši da nitko od studenata neće biti zakinut te da će im se stipendije retroaktivno isplatiti.

Do kraja mjeseca ići će isplata stipendija za posljednjih šest mjeseci.

– Čestitam svim studentima i želim im puno uspjeha u daljnjem studentskog životu – zaključuje župan.

Zahvalna Županiji je studentica prve godine medicinsko laboratorijske dijagnostike na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu Ena Tuković.

– Jako puno mi znači stipendija od Županije jer nisam upala u studentski dom pa moramo plaćati stan. U ovo vrijeme to je dosta skupo pa će mi pomoć Županije u vidu stipendija jako pomoći – navodi Ena.

Svjestan je porasta cijena i Borna Emić, student šeste godine Medicine.

– Naravno da mi stipendija puno znači, vidimo da cijene rastu. Ima sve više prakse po okolnim bolnicama, a treba nam za gorivo i sve ostale potrepštine. Planiram se vratiti u Bjelovar, nova je bolnica i sigurno će ju trebati popuniti s dobrim i kvalitetnim liječnicima – poručuje Borna.

Dobar i kvalitetan studentski život zasigurno je poboljšala stipendija koja samo može biti dodatan vjetar u leđa.

Sti

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!