Sve je spremno za nikada slađu proljetnu sajamsku manifestaciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Manje od dva tjedna nas dijeli od 23. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma koji će se održati od prvog do trećeg travnja. Proljetna sajamska manifestacija, manifestacija u kojoj su glavne zvijezde poljoprivredna mehanizacija i repromaterijal, se nakon prisilne pandemijske stanke vraća na velika vrata s nikad više manifestacija jer je pripojen i 17. Međunarodni pčelarski sajam koji nije mogao biti održan u veljači.

-Gotovo sto posto izlagača koji su trebali sudjelovati na pčelarskom sajmu u veljači bit će i na proljetnom sajmu, a naravno na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu, sajmu poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva se održavaju sajmovi poljoprivredne mehanizacije, opreme za hortikulturu i građevinske i komunalne opreme – najavljuje prvi čovjek Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Iako ovogodišnja sajamska manifestacija neće dostići najbolje sajamske dane, neće biti ni daleko jer će po broju izlagača biti na oko 90 posto od pretpandemijskog izdanja.

-Možemo reći da će naš cjelokupni sajamski prostor biti popunjen i da će to biti 400-tinjak izlagača – otkriva Salaj.

Termin održavanja početkom travnja je pri tome odlično pogođen.

-Svi kažu da je to jako dobro pogođeno vrijeme kada još na našim poljoprivrednim površinama nisu intenzivni radovi, vrijeme kada se još uvijek nabavljaju strojeve i pripremaju se. Svi željno iščekuju i svi puno očekuju – ističe šef Bjelovarskog sajma.

Dobre su vijesti da se scene s Jesenskog sajma čekanja u redu za testiranje neće ponoviti jer će se na sajamski prostor moći ući bez covid potvrda. I ovog je puta osiguran besplatan parking, a mislilo se i na one koji nemaju automobil ili žele izbjeći gnjavažu vožnje jer je osiguran prijevoz autobusom iz Bjelovara. No, ne planiraju na Bjelovarskom sajmu ni nakon završetka proljetne manifestacije mirovati već rade na osiguravanju prihoda tijekom cijele godine. Na sajamskom prostoru se već nalazi jedini poligon za polaganje vozačkih ispita, otvoren je restoran, jedan dio parcela je u najmu izvođača radova brze ceste, a plan je i vratiti neke tjedne sajmove.

-Plan nam je ponovno pokrenuti sajam automobila koji je okupljao jedan dio ljudi na sajmu, ali i vratiti stočni sajam – najavljuje Salaj.

Prije svega toga treba odraditi proljetnu sajamsku manifestaciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!