Mogu li bivši i novi ravnatelj raditi zajedno? U jednoj županijskoj tvrtki mogu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Mislim da će prva žrtva mog ravnateljovanja biti glazba, odnosno da ću morati pokriti klavijature doma da na njih ne pada prašina, rekao nam je u otvorenom razgovoru dobro raspoloženi novi v.d. ravnatelj siračke tvrtke Suvenir Arbor Zoran Polenus sumirajući prvi tjedan otkako je na čelu te ustanove.

Taj proizvođač namještaja u posljednje vrijeme najviše radi za izvoz, Englesku u Francusku, a u Hrvatskoj su tu Prima i jedan koprivnički kupac. Specijalisti su za dječji namještaj i opremaju vrtiće i škole diljem zemlje. Riječ je o proizvodima punog drveta, najviše hrasta, a odnedavno i bukve.

-Pojavio se i slovenski kupac koji surađuje s Amerikancima, posjetio nas u Siraču i zadovoljan je viđenim, najavljuje Polenus. Novi ravnatelj računa i na pomoć svog prethodnika Bašćevana koji će još neko vrijeme ostati u Suveniru.

Tvrtka s 56 zaposlenih očekuje i dobiva potporu općine, ali i Županije koja im je vlasnik. Očekuju da im pomognu u plasmanu proizvoda u vrtiće, škole i zdravstvene ustanove.

Taj hrvatski Nijemac ili njemački Hrvat, podsjetio je i na teška vremena kada je pogon stradao u požaru i kad nije mjesecima bilo proizvodnje. Pogoni su danas obnovljeni, ureeđen i vanjski prostor, strojevi osposobljeni i danas je to ponovno odlično poduzeće koje zapošljava većinu radnika s invaliditetom.

Vidjeli smo cijeli proces, od piljenja trupaca do završne dorade i uvjerili se o kako se kvalitetnim proizvodima radi te o odličnim uvjetima za rad i vrhunskoj organizaciji. Malo se ustanova tog tipa može pohvaliti društveno korisnim angažmanom, a ujedno i tržišno opravdanom proizvodnjom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!