[FOTO] U Daruvarskim toplicama otvoren novouređeni prostor za rehabilitaciju. Evo kako izgleda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U Daruvarskim toplicama – specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju otvoren je novouređeni prostor fizikalnih terapija koji se prostire na stotinjak četvornih metara.

Projekt je vrijedan 625 tisuća kuna kojeg je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s 350 tisuća kuna, a ostalih 275 tisuća sufinancirala je Bjelovarsko-bilogorska županija.

-U novouređenim prostorima pružat ćemo tretmane miofacijalne relaksacije, zatim laser visokog intenziteta koji je trenutačno najučinkovitija laserska terapija na tržištu i ujedno jedini terapijski tretman koji poboljšava regeneraciju hrskavice. Imat će robotsku neurorehabilitaciju i terapiju uređajem kojim rješavamo sva bolna stanja – istaknuo je Tomislav Banić, glavni fizioterapeut dodajući da će s novim i već postojećim terapijama povećati kvalitetu rehabilitacije.

Oduševljenje novim prostorom nije krio ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

-Zahvaljujem županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što su nam pomogli da ostvarimo ovaj hvalevrijedan projekt. Prije ovaj prostor uopće nije imao nikakvu funkciju, a sada smo od njega napravili respektabilan prostor i ono što sam uvijek govorio, izuzetno nam je bitna naša kvaliteta naših usluga – rekao je ravnatelj Vuković i otkrio da je u pripremi i novi projekt.

-BBŽ je idealan partner. Naime, zajedničkim snagama smo ministarstvu regionalnog razvoja prijavili našu sportsku dvoranu koja, nažalost, kroz par mjeseci možda ne bi bila ni u funkciji, a izuzetno nam je bitna zbog sportskih priprema koje baziramo na daljnji dio poslovanja. Vjerujem da ćemo se do 1.8. opet vidjeti i otvoriti još jedan prostor, to jest našu dvoranu – zaključio je ravnatelj Vuković.

Župan Marko Marušić istaknuo je da se nastavljaju daljnja ulaganja u toplice.

-Daruvarske toplice su perjanica županijskog turizma. U prva dva mjeseca ostvarile su 1312 turističkih dolazaka i 5825 noćenja. One čine dvije trećine turističkog prometa TZ Daruvar-Papuk dok na razini cijele Županije na njih otpada polovica turističkog prometa. Drago mi je da se ova dvorana otvorila i nastavit ćemo ulagati u toplice – kazao je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!