23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam na tragu najboljih dana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar će od 1. do 3. travnja biti poljoprivredno gospodarsko središte ovog dijela Europe zahvaljujući 23. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu. 4. HOROP-u Sajmu opreme za hortikulturu, 4. GRO-KO-u, Sajmu građevinske i komunalne opreme i 17. Međunarodnom pčelarskom sajmu koji je zbog nemogućnosti održavanja u veljači pripojen Proljetnom sajmu. Proljetna sajamska manifestacija se održava prvi put od 2019. kada ju je zaustavila pandemija. Korona i sada otežava rad organizatorima, ali se unatoč tome očekuje uspješna sajamska manifestacija.

-Pandemija je uzrokovala nedostatak robe na tržištu, kašnjenje u dolasku robe, ali usprkos tome ćemo imati prekrasan i velik sajam, sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva koji se u prvom redu bazira na poljoprivrednoj mehanizaciji i svemu onom što je potrebno za radove u poljoprivredi. Na sajmovima će biti više od 400 izlagača s područja cijele Hrvatske, ali i desetak zemalja poput Poljske, Njemačke, Italije, ali i BiH i Srbije – otkriva direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Proljetnu sajamsku manifestaciju će tradicionalno otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a nastavlja se i tradicija besplatnog parkinga za posjetitelja i autobusa koji će također besplatno voziti posjetitelje na sajam s bjelovarskog autobusnog kolodvora. U subotu i nedjelju autobusi iz Bjelovara kreću na puni sat, a na pola sata je povratak sa sajma. Djeca, umirovljenici, osobe s invaliditetom i grupe ulaznicu plaćaju 20, a ostali 30 kuna. 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam i 17. Međunarodni pčelarski sajam ne bi trebali pokvariti ni radovi koji su još uvijek u tijeku na gudovačkom području.

-Ulice oko sajma su raskopane, ali radova neće biti tjedan dana prije i poslije sajma. Svi pravci bi trebali biti otvoreni. To što cesta nije asfaltirana je manji problem nego na Jesenskom sajmu kada su ljudi morali kružiti da bi došli na sajam – kaže Salaj.

Svi putovi od prvog do trećeg travnja očito vode na Bjelovarski sajam.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!