Beljak bivšim kolegama pružio ruku pa dobio pljusku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak poručio je u četvrtak kako je izgledno ujedinjenje svih stranaka proizašlih iz HSS-a te onih kojima je temelj ‘radićevština’.

-U srijedu je održana sjednica Predsjedništva HSS-a s jedinom točkom dnevnog reda – pregovori oko ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-‘. Sjednici su kao gosti nazočili i predsjednici šest stranaka: Autohtone Hrvatske seljačke stranke, HSS-a Braće Radić, HSS-a Stjepan Radić, Hrvatske Radićevske stranke, Nezavisnih seljaka Hrvatske i Demokrata, priopćeno je iz HSS-a.

S obzirom na to da je jedina točka dnevnog reda bila upravo pokušaj ujedinjenja, odnosno povratka svih tih stranaka u HSS-a, Beljak kaže kako su se nazočni predsjednici “iz prve ruke” uvjerili da su dobrodošli te za idući sastanak ostaje dogovor o tehničkim detaljima oko mogućeg ujedinjenja, sukladno Statutu HSS-a, ali i Statutima ostalih stranaka.

-Idućem će sastanku nazočiti i predstavnici ostalih stranaka koji iz objektivnih razloga nisu sudjelovali na jučerašnjoj sjednici, a koji su također izrazili želju za objedinjavanjem svih stranaka kojima je temelj ‘radićevština’, poručuje u priopćenju predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak.

Kako doznajemo, na sastanak su pozvani i članovi najmlađe ‘seljačke stranke’, Demokratskog HSS-a, koji su ostatku ekipe dali košaricu. Odbijanje Beljakovog poziva i ne čudi, s obzirom da DHSS čine uglavnom bivši članovi HSS-a koji su tu stranku napustili zbog neslaganja s politikom aktualnog šefa stranke Beljaka ili su iz istog razloga iz stranke izbačeni.

-Žalosni su mi ti sadašnji Beljakovi pozivi na ujedinjenje kad jedva da je prošla godina dana kako nas je izbacivao iz HSS-a. Ma ne bi on ni pozivao na ujedinjenje, ali vidio je da je inicijativa Demokratskog HSS, koji je prvi pozvao na okupljanje, naišla na plodno tlo pa sad i on sebi nastoji time popravljati rejting. Ali, nema tu popravka. Rezultati HSS pod njegovim vođenjem govore sve, iako će on uvijek svaliti krivnju na nekog drugog. Uvjerit će nekolicinu oko sebe kako im je najbolje s njim kao predsjednikom “jer kud sad mijenjati pred izbore, nemamo nikog drugog” pa će se inscenirati i neka skupština na kojoj on opet pobijedi. Naravno, do tada će pričati kako vodi još samo do skupštine. Usput će si nastojati ispregovarati neko prolazno mjesto u Sabor. Možda čak i za svog tajnika, napisao je na Facebooku dopredsjednik DHSS-a Boro Bašljan, koji je i sam prije godinu dana izbačen iz HSS.

Bašlja je objavio i službeni dopis koji je DHSS poslao Beljaku kao odgovor na poziv za ujedinjenje. Osim, što ga podsjećaju na povijest izbacivanja članova iz stranke i razloge nastanka DHSS-a, Beljaku članovi poručuju kako su njihove dvije opcije svjetonazorski predaleke da bi se ujedinile

-Kako smo imali prilike vidjeti iz Vaših javnih istupa i objava na društvenim mrežama, Vi svoj današnji HSS definirate kao lijevu stranku, a s jednom krajnje lijevom strankom tvorite klub i klub u Hrvatskom saboru. S obzirom na razlike u programu i svjetonazoru koje, da budemo potpuno otvoreni, provodite ‘preko koljena’ i koje ne može prihvatiti većina članova koji su još uvijek u HSS-u, suradnja između programsko svjetonazorskih dijametralno suprotstavljenih opcija unaprijed je osuđena na propast, napisali su DHSS-ovci Beljaku, dodajući kako prepreku za pregovore predstavlja i ‘Beljakov imidž’.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!