Nastupao sam pred 35 tisuća ljudi, sutra smo u prepunoj splitskoj Areni, a posebno se veselim Terezijani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarčanin Vedran Jagodić iznimno je talentirani glazbenik čija karijera strelovito napreduje. Vedran je dugo godina bio frontmen bjelovarskog sastava Hot Stuff da bi 2019. godine dobio poziv da bude u bendu Petra Graše kao prateći vokal s akustičnom gitarom. Vedran je proteklog vikenda s Grašom nastupao u zagrebačkoj Areni pred 20 tisuća ljudi, sutra imaju nastup u splitskoj Areni, zatim u Areni u Skopju, a u lipnju će s jednim od najpopularnijih hrvatskih pjevača nastupiti u Bjelovaru povodom Terezijane.

Sto koncerata u godinu dana

-S prvim danom 2019. godine sam službeno postao dio benda Petra Graše. Prije toga sam nekoliko puta bio pozvan kao zamjena, ali onda su me pozvali da baš službeno budem stalan dio benda. Te 2019. godine odradili smo 100 koncerta. To je baš velika brojka i bilo je ludo, ali i naporno. Prošli smo veliki dio Hrvatske, zatim Srbija, BiH, Makedonija, Slovenija, Austrija, Švicarska, Njemačka – priča nam Vedran i kaže da su te godine bili i u SAD-u.

-U Americi smo nastupali u New Yorku, Chicagu i Torontu. Veliko iskustvo je bilo upoznati te gradove, posebno New York koji me potpuno očarao. Nakon te lude 2019. godine došla je pandemija koja je skoro uništila glazbenu industriju, ali evo sada se polako sve vraća na svoje – priča nam Vedran. Kaže da je ‘centrala’ benda u Koprivnici te da se tamo svi nalaze i onda kombijem idu na gaže.

-Da, znamo jako puno vremena provesti u kombiju. To je tako kod glazbenika. Znali smo odraditi koncert u Makedoniji i onda usred noći voziti iz Skopja za Zagreb jer nas je drugi dan čekao koncertu na Bundeku. No, atmosfera je uvijek vrhunska, s Grašom imamo fenomenalan odnos, pravi prijateljski i da tako nije ne bi onda sve ovako dobro štimalo i na bini. Poslije svakog koncerta je druženje među nama, klopica, cuga i baš je odlična atmosfera – priča nam Vedran kojeg smo upitali kako je bilo nastupiti dva dana za redom u prepunoj zagrebačkoj Areni.

Prepuna zagrebačka Arena

-Pa to je bilo vrhunsko iskustvo. Mislim, to nije bio moj najveći nastup. Imali smo na novu godinu nastup u Banja Luci pred 35 tisuća ljudi. To je baš bio veliki koncert. U Areni Zagreb prvi dan je bilo oko 18 tisuća ljudi, drugi dan oko 12. Ali Arena je nešto posebno. Kada se ugase svjetla, kada krene onaj huk i vrisak sav se naježiš. Pere te pozitivna trema, ali opet imaš osjećaj kao da možeš poletjeti. Kada smo odradili prvi koncert, mislili smo da će drugi biti manji doživljaj, ali isto smo se osjećali, adrenali na najviše. No, sve je super prošlo. Produkcija je bila fenomenalna, atmosfera vrhunska, Arena je gorjela – priča nam Vedran i otkriva daljnje planove.

-Sutra (petak) nastupamo u splitskoj Areni. To je grad Petra Graše i vjerujem da će isto biti ludo. Zatim početkom travnja imamo veliki koncert u Areni Skopje, pa Maribor jer vidimo da se i Slovenija polako otvara i onda čekamo ljeto koje će koliko vidim biti krcato koncertima – priča nam Vedran koje smo upitali i za nastup na Terezijani.

Vedran je surađivao i s Lidijom Bačić
Vedran je surađivao i s Lidijom Bačić

 

Izrada slušalica koje koriste glazbene zvijezde

-Grašo je jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača koliko god neki hejteri to htjeli demantirati. Čovjek puni arene, dobiva prestižne nagrade i priznanja i mislim da je super stvar za Bjelovar i Terezijanu što je dogovoreno da ćemo imati koncert. Za mene je to posebna stvar jer se radi o mom gradu, sigurno ću osjećati neku posebnu vibru i pozitivnu tremu, ali baš se veselim tom koncertu – naglašava Vedran koji je pokrenuo i vlastiti biznis koji mu za sada jako dobro ide, a isto je vezan uz glazbu. Naime, Vedran izrađuje slušalice za uho i to po mjeri za glazbenike, ali i ostale ljude, i njegov proizvod koriste već brojne zvijezde poput Graše, Lidije Bačić, Jelene Rozge, Ane Rucner, Domenice i brojni drugi.

-Ideja o izradi in-ear slušalica proizašla je još krajem 2019. godine kada sam usred nastupa uživo počeo gubiti kontrolu nad vlastitim glasom i instrumentom zbog prevelike buke na sceni. Kada se nalazite neposredno u blizini bubnjara ili basista pa čak i na manjim binama, na kojima buka doseže do 100 decibela ili više, uobičajene in-ear slušalice nisu dovoljne. Stoga sam krenuo sam u izradu slušalica i to skroz ispočetka to jest potpuno ih sam radim – priča nam Vedran i dodaje.

Ozbiljan posao koji će se širiti

-Za jedna slušalice mi treba 25 do 30 radnih sati. To je zahtjevan i vrlo precizan posao. Dakle, proces proizvodnje kreće od uzimanja odljeva uha. Odljeve brusim i formiram u oblik poput finalnog izgleda slušalice. Složim negativ iliti kalup od prethodnog odljeva te ulijevam tekućinu u kalup i stavljam pod UV svjetlo na nekoliko minuta. Kada završi proces stvrdnjavanja tekućine, ostane školjka u koju stavljam elektroniku po želji kupaca. U ponudi imamo od jednog pa sve do šest drivera po strani. Pri završnoj fazi, zatvaram školjku poklopcem tzv. faceplateom, brusimo i lakiramo. Proces između sadrži još mnogo manjih detaljnih postupaka poput spajanje elektronike, tuniranja drivera i ostalog, ali u konačnici potrebno je 25 do 30 radnih sati za gotov proizvod – objasnio nam je Vedran i nastavlja.

-Počelo je kao hobi, a sada je to ozbiljan posao. Grašo koristi moje slušalice i kaže da je oduševljen. Sada ih je naručila i Lidija Bačić, Ana Rucner, Rozga i brojni drugi. Zavrtila se jedna lijepa poslovna priča koja me ispunjava – zaključio je Vedran.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!