Natječaj završen, evo tko sve želi voditi Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je natječaj za izbor ravnatelja ili ravnateljice Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, na natječaj su stigle tri prijave. Osim one aktualne direktorice Ane Kelek, na natječaj su se navodno prijavili Igor Prka, voditelj Odnosa s javnošću u Grupi Coner i medijski djelatnik, povremeno angažiran na jednoj lokalnoj radijskoj postaji. Još jedna zamolba stigla je iz svijeta medija. Kako doznajemo, poslala ju je Martina Čapo, novinarka sa završenim studijem turističkog menadžmenta koja je trenutno zaposlena na jednom lokalnom portalu.

U Turističkom vijeću su, doznajemo, iznenađeni malim brojem prijava, s obzirom da se nakon objave natječaja špekuliralo kako je zainteresiranih kandidata daleko više. Spominjali su se tako Mihael Anđal, viši stručni suradnik u Turističkoj zajednici BBŽ, i Antonija Putić, kazališna producentica i redateljica koja posljednjih nekoliko godina putem društvenih mreža radi na promociji lokalnih turističkih aduta.

Podsjetimo, natječaj za novog šefa ili šeficu Turističke zajednice raspisan je zbog primjene novog Zakona o turističkim zajednicama koji predviđa raspisivanje natječaja za sve zajednice u Hrvatskoj do polovine ove godine. Propisani uvjeti se u mnogočemu razlikuju od dosadašnjih i značajno su ublaženi, što je izazvalo negodovanje u turističkoj branši. Mnogi su dosadašnji direktori i zaposlenici ustvrdili kako će se time srozati kvaliteta upravljanja domaćim turizmom jer, među ostalim, nova pravila prijavu na natječaj omogućuju i ljudima koji nemaju dana radnog iskustva u tom sektoru. Tako su, primjerice, osnovni uvjeti koje treba zadovoljiti potencijalni direktor TZ Bilogora-Bjelovar završen najmanje stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij, najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne ili jedna godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, znanje jednog stranog jezika te poznavanje rada na osobnom računalu.

U idućih nekoliko dana prijave pristigle na natječaj za direktora TZ BB treba razmotriti izborno povjerenstvo koje čine gradska pročelnica za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove Jasna Grgić Škurin, članovi Turističkog vijeća TZ BB Srećko Koljić i Jasnica Despot te članovi Skupštine TZ BB Mario Pajić i Nuhi Ismaili. Ukoliko odaberu nekog od kandidata, tu odluku treba potvrditi i Turističko vijeće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!