Marušić poziva sve tvrtke da se obavezno odazovu na javne pozive Ministarstva regionalnog razvoja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić poziva sve tvrtke s područja županije da se obavezno odazovu na javne pozive Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, otvorene do ponedjeljka, 28. ožujka, do ponoći.

To je iznimno važno jer će samo tvrtke koje se prijave moći sudjelovati u izradi akcijskih planova na temelju kojih će se raspisivati ciljani pozivi za bespovratna sredstva iz europskih fondova – naveli su u priopćenju iz Bjelovarsko-bilogorske županije

Financirat će se programi iz četiri područja – zeleni rast, hrana i poljoprivreda, pametne i kreativne industrije te kontinentalni turizam. Postupak prijave je vrlo jednostavan i besplatan, a samo ako se prijave, tvrtke će moći utjecati na kreiranje budućih natječaja.

– Ministarstvo tim pozivom želi steći uvid u stvarne potrebe gospodarstva u cijeloj Hrvatskoj kako bi raspoloživi novac do 2027. godine bio što bolje iskorišten. NUTS 2 regiji Panonska Hrvatska kojoj pripada i Bjelovarsko-bilogorska županija namijenjeno je čak 160 milijuna eura i to je prilika koju ne smijemo propustiti – poručuje župan Marušić nakon što je iz resornog Ministarstva doznao da se na javne pozive dosad javila samo 21 tvrtka iz županije što je dramatično loše i ni približno ne odražava pravu sliku potreba ovdašnjeg gospodarstva.

Takvim odnosom tvrtke si same smanjuju potencijal korištenja europskog novca. Zato župan Marušić još jednom poziva sve da se prijave na javne pozive u što većem broju jer rok istječe za tri dana – rekli su u priopćenju iz Bjelovarsko-bilogorske županije


PODIJELI S PRIJATELJIMA!