Bivša vlast za Glazbenu školu nije osigurala ništa, ni projekt, ni novac, niti opremu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bivša županijska vlast prije godinu dana krenula je s izgradnjom nove zgrade Glazbene škole kojoj se zbog posebnog načina projektiranja tepalo ‘bjelovarska ljepotica’. Projekt je vrijedan 28 milijuna kuna, a prema riječima župana Marka Marušića, bivša vlast nije osigurala novac za dovršenje toga projekta.

-Financiranje završetka radova i opremanje nove zgrade Glazbene škole velik je problem za BBŽ. Naime, ugovori s izvođačem radova potpisani su u trenutku kad sredstva uopće nisu bila osigurana – rekao je župan Marušić i nastavio.

-Taj zahtjevni projekt vrijedan je 28 milijuna kuna, financira se iz vlastitih sredstava Županije, bez kredita, i bez da se pokušalo aplicirati na europske fondove. Uz to, mi smo potkraj 2021. godine morali platiti 247 tisuća kuna za izradu projekta za opremu jer ni to nije bilo planirano. Očekuje se da će objekt biti ranije završen, pa bi cijeli preostali iznos kredita mogao doći na naplatu u ovoj godini u kojoj smo u proračunu planirali 13 milijuna kuna za Glazbenu školu – kazao je župan Marušić. Dodaje da se školu ne može prijaviti za financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti jer je u gradnji.

-Za taj objekt uopće nemamo riješeno opremanje i akustičnu izolaciju, a procjena je prije vala poskupljenja bila da bi opremanje stajalo između 8 i 10 milijuna kuna. Inače, model gradnje Glazbene škole vrlo je sličan modelu gradnje bolnice. Troškovi su iznimno visoki, a financiranje nije osigurano. Pokušat ćemo iznaći sve moguće iznose da bismo objekt završili – rekao je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!