Uzalud vam potpisi i peticija kada načelnik i manjinski vijećnici odluče prodati dječje igralište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Ni peticija nije uspjela zaustaviti načelnika Đulovca Anđelka Kolića da proda zemljište na kojem se nalazi nogometno igralište u Velikim Bastajima.

Podsjetimo, peticiju, koju u ime mjesnog odbora Veliki Bastaji potpisuje Tuna Ivić potpisalo je oko 220 mještana kojima nikako na ruku ne ide takva načelnikova odluka. Ipak se i njih nešto mora pitati? Izgleda da ne mora. Dovoljno je samo imati potporu na Općinskom vijeću gdje je ova, možda mala, ali za mještane velika tema, bila i točka glasovanja.

– Načelnik je natječaj za prodaju zemljišta raspisao prije nekih dva mjeseca, no vidio je da bez Općinskog vijeća prodaje ne može biti. Bilo je riječi i o tome da će se predomisliti, no nije. Dva vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine presudila su na glasovanju o prodaji zemljišta na kojem se nalazi igralište – rekao je Tuna Ivić.

Đulovac nije mjesto s velikim brojem stanovnika pa se informacije ili dezinformacije lako šire.

Naime, navodno su spomenuti vijećnici iz redova srpske nacionalne manjine dobili načelnikovo obećanje da će dobiti 100 tisuća kuna Općinske potpore za obnovu doma u Donjoj Vrijeski. Prema također neslužbenim navodima, odnosno pričama, nekim vijećnicima obećana je i “financijska injekcija” kako bi podržali prodaju zemljišta.

– Protiv su bili vijećnici HDZ-a, a za ostale se po mjestu svašta pričalo – kaže Ivić.

Zemljište je prodano lokalnom poduzetniku. On nije bio dostupan kada smo ga zvali, a sve dok se ne javi u zraku će ostati pitanje što će to zamijeniti dječje igralište. Usprkos peticiji, lopta se otkotrljala u drugom smjeru, doslovce.  


PODIJELI S PRIJATELJIMA!