Zdravko Pevec ponovno otvara svoju prvu trgovinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zdravko Pevec, koji je sa svojom suprugom Višnjom svojedobno zapošljavao čak 3.800 ljudi, ponovno počinje graditi svoje poslovno carstvo. Ovih dana otvorit će prvu svoju trgovinu nakon propasti prethodnog poslovnog carstva, i to u Vrbovcu.

„Uskoro otvorenje prve trgovine PEVEC”, pohvalio se u subotu na svojem Facebook profilu koji je ubrzo zasut lajkovima i komentarima ponajviše onih koji mu žele poslovnu sreću.

Poslovni povratak Zdravka Peveca započeo je prošle godine u Bjelovaru, kada je u Istarskoj ulici ponovno otvorio servis za kosilice, baš kao što je to učinio i 30-ak godina ranije. Otvaranje trgovine u Vrbovcu nastavak je širenja poslovanja.

Na vrhuncu poslovanja bračni par Pevec, ponovimo, zapošljavao je oko 3.800 ljudi, imali su 17 prodajnih centara u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije koje su počeli osvajati 2008. godine izgradnjom centra u makedonskom Gostivaru, a godišnji promet njihovih poduzeća zaustavio se nadomak četiri milijarde kuna.

Mnogi su već zaboravili da je vozni park tvrtke Pevec transporti bio ne samo najveći u Hrvatskoj, nego i jedan od najvećih u čitavoj Europi. Svoje poslovne partnere supružnici Pevec rado su i često častili u svojem hotelu sa četiri zvjezdice Picok u Đurđevcu.

Peveci su na svoj put uspjeha krenuli prodajom povrća i cvijeća na nizozemskom tržištu, odakle su počeli uvoziti kosilice. Zdravko je bio trgovački putnik bjelovarske tvornice traktora Tomo Vinković, dok je Višnja radila u Bjelovarskom vrtu. Prvu trgovinu otvorili su u kući u Istarskoj ulici, pa je preselili u obližnju Livadićevu. Potom je počelo širenje u Sesvete, Zageb, Split…

Foto: Zdravko Pevec Facebook


PODIJELI S PRIJATELJIMA!