Danas Audi show na Barutani, sutra moto-cross na Ovčari? Muzej: Nismo mi organizatori

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ako se pitate kako iskoristiti sunčano nedjeljno popodne, imamo ideju. Posjetite Barutanu i uživajte u susretu Audi Scene Croatia od 14 do 17 sati. Za sve posjetitelje postav će biti otvoren od 15 do 17 sati, poziv je Muzeja Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar objavljen na njihovoj Facebook stranici.

Nakon što je objavu prenio jedan gradski portal, zaredale su reakcije branitelja, ali i “običnih” građana. Svi redom negoduju. “Sramota!”, “Sram vas može biti”…

Je li baš Barutana najpogodnije mjesto za reviju automobile? Sudeći po reakcijama – nije. Što je Muzej time želio poručiti, također je nejasno. Ako im je namjera bila dovesti što više posjetitelja, možda je takav način prezentacije Spomen područja gdje u sekundi poginulo 14 hrvatskih branitelja ipak neprimjeren.

Jedan od nezadovoljnika pita što je sljedeće, moto-cross na humcima Ovčare?

Nakon objave oglasio se Marin Sabolović: “Muzej nije organizator ovog događaja već, kako je suditi i po fotografiji, Audi Scene Croatia. Skup se održava na javnoj površini koji katastarski ne pripada Spomen području. Organizator je zamolio da Muzej bude otvoren za sudionike skupa jer se radi o događaju koji posjećuju posjetitelji iz drugih gradova u Hrvatskoj. Kako Muzej tek radi od 1. travnja u uredovno vrijeme, iskoristili smo ovaj događaj i pozvali sve posjetitelje da posjete muzejski postav i prije uredovnog radnog vremena. No jednako tako ne vidim razlog medijskoj hajki, naime, Spomen područje Barutana je već godinama mjesto gdje se obavlja šverc, nelegalno parkiranje teretnih vozila i prikolica, vrši se velika i mala nužda što ljudi što kućnih ljubimaca, a nije tajna da parovi vrlo često ovo skrovito mjesto iskoriste za intimna druženja. Dakle sve to nije bilo predmetom medijskih napisa, ali je zato veliki problem skup 30 vozila čiji će vlasnici posjetiti i postav….”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!