Daruvarčani danas izlaze na birališta, na izbornim listama kandidata ne nedostaje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Današnja nedjelja 27. ožujka 2022. važan je dan za sve kandidate koji su odlučni biti na čelu mjesnih odbora u Daruvaru. Nakon procedure oko podnošenja kandidature te biranja onih koji se mogu kandidirati, sada se crno na bijelo zna tko ide u utrku za izbor članica ili članova vijeća mjesnih odbora Grada Daruvara.

Zbirnih lista ima sedam, a biraju se šefovi mjesnih odbora u Daruvarskim Vinogradima, Doljanjima, Donjem Daruvaru, Gornjem Daruvaru, Lipovac Majuru, Ljudevit Selu i Vrbovcu – Markovcu.

– Kao i na prošlim izborima za mjesne odbore mislim da je važno da se građani mjesnih odbora uključe. Nadam se da će odaziv biti dobar s obzirom na to da se najavljuje i lijepo vrijeme, a građani neće morati putovati daleko jer izborna mjesta i jesu u samim mjesnim domovima. Negdje ima više, negdje manje lista, a dosta je nezavisnih zajedničkih lista. Ipak su na tim listama mještani koji se poznaju. Iako predsjednici mjesnih odbora nemaju neke velike ovlasti, opet mogu urgirati na neku od problematika u svom mjestu – navodi daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Podsjetimo koja će imena građani u nedjelju ugledati na papirima.

Za mjesni odbor Daruvarski Vinogradi na odabiru je jedna lista i to ona kandidacijska grupe birača čiji je nositelj Mario Cantoni.

Mjesni odbor Doljani na izbor nudi dvije liste: Zajedničku kandidacijsku listu (HDZ, HSU) gdje je nositelj Zvonko Markalaus te Kandidacijsku listu SDP-a na čelu s Alenom Petjerom.

U Donjem Daruvaru u ponudi stoji Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Ljudevitom Kauckim, a tu je i Kandidacijska lista SDP-a čiji je nositelj Zmagoslav Koudela.

Mjesni odbor Gornji Daruvar ima Kandidacijsku listu grupe birača, nositelj Željko Kolbaba.

U Lipovac Majuru građanima na izbor stoji Zajednička kandidacijska lista u kojoj su HDZ i HSU na čelu s nositeljicom Zdenkom Sikora.

Zajedničku kandidacijsku listu ima i Ljudevit Selo, na listi su DHSS i SDP, a nositelj liste je Robert Res.

I na kraj mjesni odbor Vrbovac – Markovac ima također Zajedničku kandidacijsku listu HDZ-a i HSU-a, a nositeljica liste je Ljerka Stožicki.

– Pozivam sve građane koji imaju pravo izbora za mjesne odbore da izađu jer bitno je izabrati ljude koji će biti u kontaktu s Gradskom upravom, komunalnom službom i ostalima. Cilj je da život bude što ugodniji u našim prigradskim naseljima – rekao je Lneniček.

Neovisno o stranačkim bojama, do sada je suradnja s mjesnim odborima bila uspješna, dodaje.

– Dosadašnja suradnja bila je više nego odlična što se pokazalo kroz obnovu čak tri mjesna doma. Moja vrata su uvijek bila otvorena, vjerujem da će suradnja i dalje biti na toj razini – zaključuje daruvarski gradonačelnik.

Izbori će se održati u nedjelju 27. ožujka 2022. godine, a birališta će biti otvorena za glasovanje od sedam do 19 sati.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!