Energovizija: Bit će i više radnih mjesta, ali svaki radnik posao treba zaslužiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Velik je ovo dan za Daruvar, Končanicu, Vodoprivredu, kraj je to jedne agonije koja je trajala godinama, rekao je župan Marko Marušić nakon sastanka kojim je okončan postupak dokapitalizacije te posrnule tvrtke.

Ponovio je sve što je županija i on osobno činio da postupak bude završen. – Županija nije prodala dionice, ovo je dokapitalizacija. S uplaćenih 15,8 milijuna kuna smanjen je udjel županije, ali ona ostaje u vlasništvu. Spasili smo 140 radnih mjesta, tvrtka je dobila novac i može normalno poslovati, naglasio je dodavši kako se radi čistom postupku bez pogreške koji nadilazi granice županije pa i Hrvatske.

Direktor Energovizije Kamilo Vrana, tvrtke koja je izabrana na javnom pozivu, rekao je da njegova tvrtka razvija nove tehnologije i radi takve projekte za razne investitore. Pohvalio je odgovorne osobe u županiji, Daruvaru i Končanici da razumiju poduzetničku logiku i njihove interese. – Imamo viziju punu sinergije, težište je na ribnjacima u Končanici, a sama Vodoprivreda već ima svoj uhodani posao, rekao je. Najavio je i novu djelatnost – preradu ribe iz ribnjaka. Ipak, ključna djelatnost ostaje intenzivan uzgoj ribe. Potvrdio je da ne samo što će sačuvati radna mjesta, već i nova, ali bez jamstava da će postojeći radnici ostati pod svaku cijenu. – Svako mjesto treba zaslužiti, rekao je.

-Restrukturiranje, prihvaćanje tržišne utakmice, prvi su potezi uprave u budućnosti. Imamo dovoljno posla i ugovorenih obveza i ne treba sumnjati u uspjeh tvrtke, rekao je Robert Marinić, predsjednik Uprave.

Zadovoljan je bio i načelnik općine Zlatko Bakunić, baš kao i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček prije svega zbog sačuvanih radnih mjesta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!