Financijska injekcija za turizam u V. Trojstvu. Planinarac postaje mali hostel s osam soba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Nakon provedenog Javnog poziva i dodijeljenih potpora u turizmu, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom danas je potpisala ugovore sa sedam objekata s područja Općine  Veliko Trojstvo.

Ukupan iznos koji će se dodijeliti iznosi 205 tisuća kuna.

-Na području Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar uložili smo milijun kuna u potpore kako bi se 30-ak iznajmljivača počelo baviti kontinentalnim turizmom, 15 njih su bili početnici. Taj natječaj od milijun kuna napravit ćemo i sljedeće godine jer nam je interes dodatno pojačati ulaganja u turizam. Na području općine Veliko Trojstvo sedam je projekata odobreno, dakle sedam od 30 sveukupno. Vrijednost tih sedam ugovora je 205 tisuća kuna. Inače, na Planinarcu se renovira osam soba, dolje je supe restoran i to će biti pravi mali hostel – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Načelnik općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac čestitao je svima koji su se uspješno prijavili s područja Općine Veliko Trojstvo.

-Svi imaju neke poveznice. Jedni kuću za odmor, jedni restoran, treći kušaonu itd. Općina će i dalje poticati turizam. Snimit ćemo jedan spot u kojem će svi sudjelovati i imat ćemo jednu lijepu priču po tom pitanju – rekao je načelnik Kutanjac.

-Drago mi je da smo se svi našli na Planinarcu koji je omiljeno okupljalište Bjelovarčana. Posebno mi je drago što danas potpisujemo ugovor za obnovu soba na Planinarcu. Također na području općine Veliko Trojstvo otvara se i prva kušaonica. To mi je jako drago jer je to tek druga kušaonica na području Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar – rekla je, između ostalog, direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Mario Pavliš, koncesionar na Planinarcu izjavio je da su Kamenitovac preuzeli prije sedam godina.

-Dosta smo ulagali u sam dom, okoliš i sada smo krenuli sa sobama. Imat ćemo osam soba, dakle kapacitet 16 osoba. Do sada je bila jedna kupaonica, sada ćemo ih imati šest pa ćemo dići kvalitetu svega – rekao je Pavliš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!