Konji, goveda, traktori, kombajni i freze… sve opet u Gudovcu nakon dvije godine stanke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na 23. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji će se nakon dvije godine stanke održavati od petka, 1. travnja do nedjelje, 3. travnja, nastupit će više od 400 izlagača iz desetak država. Za ulazak na sajam neće biti potrebne covid potvrde, niti će se provoditi testiranja, ali uz preporuke poput držanja razmaka i nošenja maski na zatvorenom, istaknuo je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj na tiskovnoj konferenciji u utorak.

„S obzirom na dvogodišnju stanku zbog epidemije korona virusa zadovoljni smo jer prema trenutnim najavama imamo 70-ak posto popunjenosti u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kada je Proljetni sajam ujedno i zadnji puta održan”, pojasnio je direktor Salaj. Proljetnom sajmu ove je godine „pripojen” i Pčelarski sajam koji se tradicionalno trebao održati u veljači, no zbog epidemioloških mjera morao je biti odgođen.

Osim najvećeg izbora najnovije poljoprivredne mehanizacije po povoljnim cijenama te sveg potrebnog materijala za proljetnu sjetvu, u sklopu Proljetnog sajma održat će se i Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO, izlagat će i brojni obrtnici te će se održati niz edukacija. Usto, zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s uzgajivačima, u sajamskim štalama bit će konji i goveda.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima u ime suvlasnika poželjeli su Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika i Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan.

„Svakako budi nadu i veseli to što je na Sajmu gotovo 70 posto izlagača iz sjajne 2019. godine. To znači da uspijevamo vratiti ljude. Treba reći i da je situacija u Ukrajini poremetila tržište, a da nije toga, rezultati bi bili još bolji”, naglasio je župan Marušić dodavši da će na Proljetnom sajmu po prvi puta Ministarstvo poljoprivrede imati svoj štand na kojemu će poljoprivrednici moći doći do direktnih informacija.

Cijene ulaznica su i dalje 30 kuna za odrasle te 20 kuna za djecu, a parking je besplatan. S Autobusnog kolodvora u Bjelovaru tijekom subote i nedjelje i dalje će voziti besplatni autobusi do sajma, a kretat će svakog punog sata s kolodvora te se vraćati pola sata kasnije s glavnog ulaza na sajam.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!