Tisuće mladih katolika dolazi u Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 17. rujna ove godine u Bjelovar – izjavio je danas na konferenciji za medije Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Tako će najmlađa biskupija u Hrvatskoj nakon pet godina biti domaćin Susreta mladih čije će geslo biti ‘Gore srca’.

-Počeli smo s pripremama za Susret mladih. Inače, zadnjih pet godina nije se održavao Susret, ali ove godine bude i to u našoj biskupiji, dakle najmlađa biskupija u Hrvatskoj dobila je povjerenje da to organizira – rekao je biskup Huzjak i dodao.

-To će biti izričaj vjerničkog zanosa, izraz vjere koji stvara zajedništvo. Svaki susret koji je održan je izazvao neko novo, lijepo gibanje u crkvi. To zajedništvo se očituje od razine župe gdje se mladi okupljaju do biskupije pa sve do inozemstva. Nadam se da će sada novi mladi odgovoriti pozivu i doći na susret – rekao je, između ostalog, biskup Huzjak i otkrio da se s Gradom razgovara da nogometni stadion, trenutno u izgradnji, bude glavno mjesto okupljanja.

Koordinator organizacijskog odbora SHKM-a vlč. Luka Premelč naglasio je da je ovo veliki događaj za biskupiju.

-Susret koji samo po sebi okuplja tisuće mladih vjernika iz Lijepe naše, ali i inozemstva je zapravo moćno svjedočanstvo zajedništva. Okupljamo se i želimo okupiti mlade da pokažemo da smo živi, da smo aktivna crkva, crkva koja je spremna sudjelovati u izgradnji ovoga svijeta kao ljepše mjesto – rekao je vlč. Premelč i dodaje.

-Sam susret kojim smo domaćini sudjeluje cijela biskupija. To je zajednički projekt. Župe naše biskupije će biti domaćini. Mi to ne radimo samo da se odradi, već s velikim žarom smo u tome, želimo od ovog Susreta mladi dobiju nešto lijepo, nešto veliko i da s tim odu u svakodnevnicu- rekao je, između ostalog, vlč. Premelč.

Preč. Zoran Grgić istaknuo je da je geslo Susreta „Gore srca“

-Preuzeto je iz slavlja Mise, odnosno dijaloga koji se odvija između svećenika i naroda u predslovlju, a prema geslu izrađen je i logo koji mladima pomaže da dublje shvate samo geslo. Kako bi se pripremili za susret, mladi će u svojim župama prolaziti kateheze koje su dostupne na web stranici Susreta (www.shkm.hr). Na istom mjestu dostupan je i tekst Križnoga puta za mlade pripremljen za korizmu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!