Radnici Vodoprivrede danas će s posla otići nasmiješeni, imaju dobar razlog za to

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarska Vodoprivreda isplatila je plaće za veljaču, ali i glavnicu dugovanja svojim vjerovnicima koji su se u predstečajnoj nagodbi pristali odreći 50 posto svojih potraživanja te kamata, priopćili su u četvrtak iz Bjelovarsko-bilogorske županije, manjinskog vlasnika te tvrtke.

Podsjetimo, zagrebačka Energovizija na račun daruvarske Vodoprivrede uplatila je u utorak 15,81 milijuna kuna, a kompletan iznos proslijeđen je za plaćanje dugova. Naime, 7,98 milijuna kuna isplaćeno je vjerovnicima iz predstečajnog plana koji su se odrekli 50 posto svojih potraživanja i kamate, te su sada dobili 50 posto glavnice.

Ispunjava se sve ono o čemu smo pričali. Zagrebačka Energovizija ispunila je očekivanja. Novcem koji je sjeo na račun radnicima je isplaćena plaća za veljaču i sva ostala dugovanja za materijalna prava i naknade. Plaćena su dugovanja prema državi i svim drugim vjerovnicima u iznosu od gotovo pet milijuna kuna za gorivo, građevinski materijal, najam strojeva, režije, različite police osiguranja”, poručio je župan Marko Marušić te dodao da će Županija u idućem razdoblju ustrajati na tomu da Vodoprivreda ne stvara novi dug.

Osigurali posao za čitavu godinu

U priopćenju stoji i da su već sada ugovoreni poslovi za cijelu 2022. godinu, a jedan od većih je uređenje vodotoka rijeke Toplice vrijedan 6,8 milijuna kuna.

Ovo je prvi korak u ostvarenju konačnog cilja, a to je postavljanje Vodoprivrede na zdrave noge i jačanje njezine pozicije na tržištu. Vodoprivredi treba otvoriti nove perspektive, dati joj priliku za dugoročan i održiv razvoj i ja sam uvjeren da ćemo o toj tvrtki uskoro slušati kao o pokretaču novih, inovativnih rješenja u gospodarstvu koji će imati utjecaja na život šire zajednice, ne samo Daruvara i Končanice nego i susjednih općina”, istaknuo je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!