[FOTO] Maleni Daruvarčani proveli noć na uzbudljivoj rođendanskoj proslavi u knjižnici!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U daruvarskoj Pučkoj knjižnici i čitaonici održana je već tradicionalna manifestacija Noć s Andersenom u sklopu koje najmlađi korisnici provode noć u knjižnici. Održava se povodom rođendana omiljenog dječje pisca Hansa Christiana Andersena i Međunarodnog dana dječje knjige. Manifestacija je i ovoga puta bila pun pogodak, pohvalili su se na društvenim mrežama iz knjižnice.

-Andersene, hvala ti na predivnom rođendanu! Noćas je u našoj knjižnici po deseti put prespavalo dvanaestero mališana uzrasta od 7 do 9 godina. Središnji gosti programa bili su astrofizičarka Vernesa Smolčić i pas Kip. Saznali smo svašta o svemiru, Mjesecu, Zemlji, prvim psima koji su putovali na Mjesec itd. Prošetali smo do pošte i prijateljima poslali razglednice sa spavanja, igrali razne igre, prepričavali Andersenove bajke… U pola noći, puhali smo svjećice i prije spavanja se zasladili čokoladnom tortom – napisali su organizatori ovog poučnog i zabavnog projekta na Facebooku.

-Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i medija, Gradu Daruvaru, Crvenom križu Daruvar, Daruvarskim toplicama, Radio Daruvaru, Mom portalu, Alfa radiju, Bjelovarskom listu, 043 Bjelovarsko-bilogorskom vjesniku… Još jedan Andersenov rođendan je iza nas, ostaju nam lijepe uspomene, a do sljedećeg rođendana svim malim čitateljima čestitamo Međunarodni dan dječje knjige! – poručili su iz daruvarske knjižnice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!