‘U Županiji ne tražimo pročelnička mjesta, no imamo nekoliko drugih zahtjeva…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Politika, poljoprivreda, gospodarstvo, ekologija, branitelji i demografija bile su glavne teme sastanka županijskog odbora DHSS-a BBŽ koji je ovih dana održan u Bjelovaru. U priopćenju koje su DHSS-ovci naknadno poslali medijima kažu kako od svojih koalicijskih partnera na nivou županije, HDZ-a i HSLS-a, ne traže dva pročelnika u županiji, „kao što je to u prošloj vlasti tražio i dobio SDP od Damira Bajsa“, već da imaju konkretne zahtjeve.
-Naši konkretni zahtjevi su zadržati financijsku stabilnost županije u odnosu na dubioze od milijarde kuna, ne smanjivati demokraciju. Svaki pomak prema poboljšanju demokratičnosti rado ćemo podržati – navode DHSS-ovci u priopćenju.


Nadalje, od županijske vlasti očekuju izgradnju minimalno 20 solarnih elektrana za stočarske proizvođače koji im je, tvrde, na Odboru za financije u prosincu 2021. obećao županijski pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić.
-Ako se ne javi dovoljan broj zainteresiranih OPG-a, djelatnici odjela moraju biti aktivniji na terenu i dogovoriti se s proizvođačima. Županija mora sudjelovati u pronalasku novca putem EU-a, Fonda za zaštitu okoliša i sl. Prihvaćamo i ako Županija pronađe novac iz vlastitih izvora. Nemamo ništa protiv gradnji: toplica, vatrogasnih i kulturnih centara, bazena, stadiona… Prošli smo dvije opomene nestašice hrane u krizi covid-19 pa sad ruske agresije. Treću opomenu ne bi trebali čekati nego prvo ojačavati naše poljoprivredne proizvođače – stoji u priopćenju.
Nadalje, članovi stranke od Županije traže i podatke o obradivim i neobradivim poljoprivrednim površinama u BBŽ te traže da se u županiji očiste divlja odlagališta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!