Obitelj Salaj nastavlja sa svojom pričom, za posjetitelje imaju samo jednu molbu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nema straha – obitelj Salaj iz Grabrovnice pokraj Čazme neće prestati s radom. Unatoč nedaćama s donedavnim partnerom, ne odustaju od svog posla pa će ovu godinu započeti s Uskrsnom pričom obitelji Salaj. Potvrdio nam je to Zlatko Salaj.

– Nema predaje, idemo dalje smireno i kako smo nekada radili s lijepim napretkom i poštovanjem prema našim cijenjenim posjetiteljima jer ako to čovjek ne radi s voljom, onda nema od toga ništa. Neće biti onoliko veliko, ali će biti bogato u manjem prostoru – otkrio je. Uskrsnu priču otvorit će za posjetitelje 9. travnja, a zainteresirani će je moći posjetiti do Uskrsnog ponedjeljka.

– Ulaz će biti besplatan, a postavit ćemo dvije-tri kutijice ako netko želi ostaviti koju kunu da imamo za struju može, ako ne – nikom ništa – kaže. Najave nisu potrebne, a Salaj posebno ističe kako je vijest o njegovom poslu otišla u svijet.

– Iznenadio sam se kada me prije tri godine nazvao moj prijatelj iz djetinjstva. Nismo se godinama vidjeli, on je sada u Australiji i na televiziji je gledao prilog o Božićnoj priči u Čazmi – prepričava. U posebnom mu je sjećanju ostala i jedna godina kad su gosti došli prije nego je upalio lampice.

– Odjednom sam vani čuo žamor i glasove. Izašao sam van i našao se pred punim dvorištem. Pitali su me kako to da nema lampica, pa sam im pojasnio da otvaramo tek idući tjedan. Oni su razočarano rekli da su onda zabadava došli. Ja sam im rekao da nisu, sve sam upalio i bili su presretni – prisjeća se. Salaju u poslu pomaže i obitelj.

– Moj sin, unuk i snaha punim tempom, srcem i velikom voljom rade. Ja sam najsretniji čovjek u ovom kraju kad vidim da dolaze ljudi koji su u mirovini, mladi, a posebice kad dolaze djeca. Drago mi je da sam nešto za njih napravio, jer ja to kao dijete nisam imao – govori. Na svom imanju surađuje s umjetnikom Martinom Reichmannom.

– On je europski prvak u radu s motornom pilom. Prije dvije godine je bio ovdje i napravio mi je jednog medu, sovu na drvetu, patuljka, vidru koja je ulovila ribu i dvorskog zabavljača visokog otprilike pet metara. Ove godine je napravio zeca, dva čuvara imanja te društvo za stolom koje jede, pije i zabavlja se – ističe. Reichmann planira na Salajevo imanje planira dovesti i svog prijatelja umjetnika, Ukrajinca s njemačkom adresom s kojim će izrađivati nove skulpture.

– Jedan samouki majstor umjetnik mi je radio Isusov grob u betonu te mene i pokojnu suprugu. Mene na konju, a suprugu na klupi – dodaje Salaj. Za kraj poziva sve da dođu posjetiti Uskrsnu priču obitelji Salaj.

– Dragi prijatelji, pozivam sve da dođete i pogledate našu Uskrsnu priču koju s veseljem pripremamo. Imam i molbu – ako netko ima neku ideju ili nečime nije zadovoljan neka mi kaže kako bismo to iduće godine mogli popraviti – naglašava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!