Općina želi graditi vrtić u Predavcu, tamošnji DVD im ne želi dati prostor?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Rovišćansko naselje Predavac može se pohvaliti s velikim brojem djece, no ne može se pohvaliti s velikom školom u koju bi se sva djeca smjestila. Predavac sada ima tek područnu školu u koju djeca idu od 1. do 4. razreda. Stoga je Općina Rovišće odlučila krenuti u projekt izgradnje škole u Predavcu koja bi bila u sklopu Matične škole u Rovišću, a u koju bi također djeca išla od 1. do 8. razreda.

– Bila bi to jednosmjenska nastava tako da bi djeca na nastavu išla do podne, eventualno bi u poslijepodnevnim satima imali produženi boravak. No, nakon toga, bili bi kod svojih kuća i sa svojim roditeljima kako i treba biti prema svim standardima Europske unije – kaže načelnik Slavko Prišćan.

Uz školu u Predavcu, želi Općina graditi i manji vrtić jer mjesta u onom rovišćanskom nema. Nažalost, problema imaju s predavačkim DVD-om.

– Nažalost, imamo velikih problema s našim DVD-om Predavac koji nam ne želi prodati ili ustupiti prostor koji imaju. Upravo zbog toga pitanje je hoće li se vrtić uopće i moći graditi – rekao je Prišćan.

Napominje načelnik da bi to bila dobra usluga za uslugu jer je Općina odnosno Općinska škola prije nekoliko godina poklonila DVD-u jedan prostor za parkiralište.

– Očekujemo da ćemo to pitanje ipak nekako uspjeti riješiti s DVD-om te da će i predsjednik i članovi upravnog odbora pronaći rješenje i doći do zaključka da je doista potrebno nekoliko kvadrata da Predavac ima svoj vrtić koji je u tom mjestu prijeko potreban – zaključuje načelnik.

Vrtić je Predavcu itekako potreban, samo tu potrebu još treba prepoznati tamošnji DVD.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!