Maleni bjelovarski knjigoljupci uspješno savladali čitateljski izazov i uživali s omiljenom autoricom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U povodu Dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja, Dječji odjel bjelovarske Knjižnice Petra Preradovića održao je u gradskom parku susret najčitatelja i sudionika u čitateljskom izazovu. Knjižničarka Branka Mikačević otkrila je koliko je djece sudjelovalo u tom natjecanju.

– U ovom Čituljkovom čitateljskom izazovu sudjelovalo je 45 djece. Naravno da su se neki istaknuli čitajući puno, puno slikovnica s roditeljima – navela je. Ove su godine, ističe, roditelji u velikoj mjeri sudjelovali u izazovu, a posebno je izdvojila obitelj Tabar koja puno čita i redovito dolazi u knjižnicu po knjige, stripove, ali i časopise. Napomenula je da je broj čitatelja i korisnika knjižnice ostao isti, odnosno malo se povećao. Otkrila je i tko su najčitatelji, a tko je pobjednik čitateljskog izazova.

– Najčitatelj u protekloj godini, a koji je pobijedio i 2020. godine je Filip Sakradžija koji je pročitao 252 knjige, a slijedi ga Rita Mamić sa 182 pročitane knjige.

Najbolji je u čitateljskom izazovu bio Petar Lukačin koji je sa svojom mamom pročitao 157 priča – naglašava Mikačević.

Gošća susreta bila je književnica Jelena Pervan koja je ispričala svoju priču “Tonka će sutra” na oduševljenje svih prisutnih. Ona je ujedno autorica knjige o Mrljeku i Prljeku koji je jedan od favorita brojne djece, pa tako i jednog malog Bjelovarčanina koji je na njihov spomen veselo povikao:

– Da, Mrljek i Prljek na zbrčkanom prespavancu!

Autorica mu je zahvalila na stadionskom poviku te mu poručila da joj je takvo veselje draže i od krafni sa čokoladom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!